Η ΝΔ για την έναρξη εφαρμογής του μέτρου αυξήσεων ΦΠΑ στον τομέα εστίασης. Αντίθετο το κόμμα στις αντιδράσεις των καταστηματαρχών

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, για το θέμα της αύξησης του ΦΠΑ στο χώρο της εστίασης, έκανε την ακόλουθη δήλωση εχθές 1/9 (ο ιστότοπος μας παρακολουθεί και ενημερώνει για το θέμα, αφού σε Πάρο και Αντίπαρο υπάρχουν εκατοντάδες καταστήματα και τουριστικές επιχειρήσεις που προσφέρουν εστίαση):

«Από σήμερα ο κ. Βενιζέλος αποφάσισε να τιμωρήσει  χιλιάδες επιχειρηματίες και εργαζόμενους, επειδή η κυβέρνηση είναι ανίκανη και αναποτελεσματική. Το άδικο μέτρο της αύξησης του ΦΠΑ στο χώρο της εστίασης, απειλεί με λουκέτο χιλιάδες επιχειρήσεις. Έχουν μάλιστα το πολιτικό θράσος, την αδικία αυτή να την ομολογούν και δημόσια. Ούτε λίγο ούτε πολύ, λένε ότι όταν  μπορέσουν και γίνουν αποτελεσματικοί θα πάρουν πίσω το καταστροφικό αυτό μέτρο! Όμως, η πραγματική οικονομία και η κοινωνία δεν αντέχουν τέτοια ανευθυνότητα. Το μέτρο αυτό  πρέπει να αποσυρθεί άμεσα.
Και κάτι ακόμα: Ένα λάθος, δεν αντιμετωπίζεται με ένα άλλο λάθος. Η εξαγγελία των επιχειρηματιών στο χώρο της εστίασης ότι θα καταφύγουν στο κίνημα “δεν πληρώνω”, μας βρίσκει αντίθετους. Τέτοιες πρακτικές, όχι μόνο δεν λύνουν τα προβλήματα αλλά δημιουργούν μεγαλύτερα».