Η ΝΔ για την έναρξη εφαρμογής των αυξήσεων στο ΦΠΑ εστίασης

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, έκανε σήμερα 31/8 την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις αυξήσεις στο ΦΠΑ εστίασης που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση και εφαρμόζεται από αύριο:

 

«Η εφαρμογή από αύριο του μέτρου της επιβολής συντελεστή ΦΠΑ 23% στο χώρο της εστίασης, επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά, ότι θα έχει καταστρεπτικές συνέπειες στη βιωσιμότητα χιλιάδων επιχειρήσεων. Θα δημιουργήσει χιλιάδες νέους ανέργους και θα επιφέρει ισχυρότατο πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα του τουριστικού μας προϊόντος. Είναι αδιανόητο, ολόκληρο το οικονομικό επιτελείο αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από τη μια να αναγνωρίζουν τις αρνητικές επιπτώσεις του μέτρου και από την άλλη να στηρίζουν σθεναρά την εφαρμογή του.

Εκτός των άλλων, το μέτρο αυτό σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αποδώσει τα αναμενόμενα φορολογικά έσοδα που προσδοκά η κυβέρνηση. Αντίθετα, μέσα στο γενικότερο κλίμα της ύφεσης θα διευρύνει περισσότερο το φάσμα της φοροδιαφυγής μαζί με όλες τις άλλες αρνητικές παρενέργειες. Την ύστατη αυτή ώρα, κάνουμε έκκληση στην κυβέρνηση να αναστείλει την εφαρμογή του άδικου και
αναποτελεσματικού αυτού μέτρου. Η Ν.Δ., δεν πρόκειται ποτέ να συναινέσει σε εξοντωτικές και αδιέξοδες πολιτικές υπερφορολόγησης, όπως η επιβολή του 23% ΦΠΑ και 45% φόρου στις επιχειρήσεις».