Δεύτερη ευκαιρία μόρφωσης ζητείται για τη Σαντορίνη. Γιατί όχι και αλλού;

Τη λειτουργία ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ στη Θήρα ζητούν με την από 18/8/2011 επιστολή τους στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου κος Κόκκινος Χαράλαμπος και η Περιφερειακή Σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας κα Καραμολέγκου Ιουλία.

Στην επιστολή που απευθύνουν στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στηρίζουν το από διετίας αίτημα δεκάδων κατοίκων της Θήρας  (εργαζόμενοι στην πλειοψηφία τους) που επιθυμούν να συνεχίσουν την προσπάθεια κατάκτησης της γνώσης σε Εσπερινό Λύκειο.

Συγκεκριμένα, η επιστολή έχει ως ακολούθως:

«Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή ζητάμε διερευνήσετε τη δυνατότητα δημιουργίας Εσπερινού Λυκείου στη νήσο Θήρα για το σχολικό έτος 2011-2012. Είναι αίτημα που διατυπώθηκε από δεκάδες κατοίκους του νησιού, που έχοντας και την θετική εμπειρία να είναι απόφοιτοι των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) που με επιτυχία λειτουργούν τα τελευταία επτά (7) χρόνια στα νησιά μας, επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις καθώς και ένα επιπλέον τυπικό προσόν. Οι περισσότεροι εξ αυτών είναι εργαζόμενοι και γίνεται αντιληπτό ότι η δημιουργία του Εσπερινού Λυκείου θα τους βοηθούσε στον αγώνα
τους για την κατάκτηση της γνώσης. Επισημαίνουμε ότι στη Θήρα οι υπάρχουσες κτιριακές υποδομές κρίνονται επαρκείς για τη δημιουργία του Εσπερινού Λυκείου.

Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει ο λαός μας η παιδεία πρέπει να έχει εθνική προτεραιότητα.
Η επένδυση στην παιδεία είναι επένδυση στο μέλλον και το δικαίωμα στη γνώση ανήκει σε όλους».
Με εκτίμηση,
Χαράλαμπος Κόκκινος, Καραμολέγκου Ιουλία