ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ: Αποχώρηση εκπροσώπων Αντιπάρου από το Λιμενικό Ταμείο Πάρου – Αντιπάρου

Ο δήμαρχος Αντιπάρου Γ. Λεβεντάκης

Σφοδρή επίθεση για την έως σήμερα στάση του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Πάρου – Αντιπάρου κ. Στ. Γαβαλά εξαπέλυσε σήμερα το μεσημέρι 25/8 ο δήμαρχος Αντιπάρου κ. Γ. Λεβεντάκης στην αρχή προγραμματισμένης συνεδρίασης του διαδημοτικού φορέα. Μάλιστα, οι δύο αντιπρόσωποι του δήμου Αντιπάρου (Λεβεντάκης, Χανιώτης) αποχώρησαν από τη συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αφού πρώτα υπέβαλλαν το αίτημα να ορισθεί άμεσα ειδική, θεματική συνεδρίαση για να συζητηθεί το ζήτημα της συμμετοχής του Δήμου Αντιπάρου στο Λιμενικό Ταμείο ή της αποχώρησης του.

Τα αίτια

Σύμφωνα με πληροφορίες…

το δημοτικό συμβούλιο Αντιπάρου είχε συνεδριάσει στις 23/8. Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν ότι επί σειρά ετών η Αντίπαρος δεν λαμβάνει το μέρισμα που της αντιστοιχεί σε έργα από το Λιμενικό Ταμείο. Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Γ. Λεβεντάκης, ειδικά τους τελευταίους μήνες, είχε υποβάλλει αίτημα να πληρωθούν κάποια βασικά έξοδα (ελαιοχρωματισμοί και άλλα συναφή) για τον ευπρεπισμό του λιμανιού της Πούντας Πάρου και της Αντιπάρου ενόψει τουριστικής περιόδου. Όπως εξήγησε, ούτε αυτά τα ελάχιστά δεν έχουν πληρωθεί ακόμα.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Αντιπάρου συμφώνησαν στις διαπιστώσεις ότι «…δεν έχει υλοποιηθεί κανένα έργο  από τα ήδη προγραμματισμένα του Λιμενικού Ταμείου προς την Αντίπαρο, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις και πιέσεις από την παρουσία του στο Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου». Στη συζήτηση ήταν παρόν και το άλλο μέλος (που εκπροσωπεί την Αντίπαρο στο Δ.Σ του Λιμενικού Ταμείου) κ. Χανιώτης ο οποίος επιβεβαίωσε τα όσα είχε πει ο Γ. Λεβεντάκης. Στη συνέχεια, έγινε διαλογική συζήτηση μεταξύ των μελών του δημοτικού
συμβουλίου για το θέμα και αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ:

«Να εκφραστεί η διαμαρτυρία προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου Πάρου Αντιπάρου για τη μη υλοποίηση κανενός έργου από το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό προς το
Δήμο Αντιπάρου. Σε επιβεβαίωση των παραπάνω συντάχθηκε πρακτικό το οποίο υπογράφεται από: α) τον Πρόεδρο του Δ.Σ Δήμου Αντιπάρου: ΦΑΡΟΥΠΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ, β) τα Μέλη:ΒΙΑΖΗ ΕΛΕΝΗ, ΒΙΑΖΗ ΕΜΜΑΝΟΥΛΙΑ, ΦΑΡΟΥΠΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΚΑΠΟΥΤΣΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ, ΚΟΥΒΑΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ, ΜΑΡΙΑΝΟ ΝΙΚΟΛΑΟ, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΙΩΑΝΝΗ, ΠΑΤΕΛΗ ΑΝΤΩΝΙΟ, ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟ ΔΑΜΙΑΝΟ, ΣΦΑΛΑΓΚΑΚΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ».

Έτσι, δύο ημέρες μετά, οι εκπρόσωποι της Αντιπάρου προσήλθαν στη συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου (νωρίτερα σήμερα 25/8), κατέθεσαν την διαμαρτυρία τους και στην συνέχεια αποχώρησαν. Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Στ. Γαβαλάς δεσμεύτηκε να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση το επόμενο διάστημα.