«Η «ανταγωνιστικότητα» των μεγαλοξενοδόχων» ανακοίνωση από την Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου

Σχετικά: α) με την «μπερδεμένη» πρόθεση της Κυβέρνησης να αυξήσει τον ΦΠΑ στον τομέα της εστίασης από το 13% που ισχύει σήμερα, στο 23%, β) την τελευταία δήλωση του αρμόδιου υπουργού κ. Βενιζέλου ότι δεν θα αυξηθεί τελικά ο ΦΠΑ στην τιμή τον προκλεισμένων «τουριστικών πακέτων» που απευθύνονται προς πώληση σε τουριστικές επιχειρήσεις του εξωτερικού, ο συνδυασμός του δημοτικού συμβουλίου Πάρου «Λαϊκή Συσπείρωση» δημοσιοποίησε την ανακοίνωση που ακολουθεί:

«Δε θα ισχύσει η ρύθμιση για αύξηση του ΦΠΑ για τους μεγαλοξενοδόχους, για τους λεγόμενους tours operators του εξωτερικού και τους εδώ συνεργάτες τους, αυτούς που παραλαμβάνουν την πελατεία με τα «βραχιολάκια», που τους πουλούν σε « πακέτο» τις κάθε είδους παρεχόμενες « υπηρεσίες», από τη στέγαση και τη διατροφή μέχρι και οτιδήποτε άλλο. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι το λεγόμενο « all inclusive» για τους εισαγόμενους τουρίστες, ανεξάρτητα από το είδος υπηρεσίας, όπως εστίαση κ.ά., εξαιρείται από την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ (23% από 13%) αυτή δηλαδή που από την 1η Σεπτέμβρη θα ισχύσει για όλες τις κατηγορίες αυτοαπασχολουμένων και μικροεπαγγελματιών στο κλάδο της εστίασης.

Η καραμπινάτη και προκλητική εξαίρεση δεν είναι κάποια υπουργική ή κυβερνητική παραξενιά. Είναι κομμάτι από το συνολικό σχέδιο που ξεδιπλώνεται από την κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, για το στρίμωγμα και την οριστική έξοδο από το πεδίο της λεγόμενης « αγοράς» των μικρών ΕΒΕ και των αυτοαπασχολούμενων.

Από την 1η Σεπτέμβρη οι ανατιμήσεις του ΦΠΑ θα ισχύσουν για τα μικρομάγαζα, στο σουβλατζίδικο της γωνίας και το ταβερνάκι της γειτονιάς. Θα φορτώνονται στα λαικά εισοδήματα, «εξαυλώνοντας» και τους ισχνούς τζίρους των αυτοαπασχολούμενων. Τόσο η εφαρμογή όσο και οι εξαιρέσεις από το μέτρο, εξυπηρετούν τον ίδιο στόχο: Την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων».