Οι παραβάσεις κατά τους ελέγχους στην Πάρο

 

 

Δεύτερη θέση κατέλαβε η Πάρος στις παραβάσεις αγορανομικών ελέγχων. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίστηκε η ειδική υπηρεσία δίνοντας στοιχεία από ελέγχους που διενήργησε από την έναρξη της τουριστικής
σεζόν στα περισσότερα νησιά του αργοσαρωνικού, των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά πρώτο νησί σε παραβάσεις αναδείχθηκε η Μύκονος. Δεύτερη η Πάρος με τα στοιχεία που ακολουθούν:

  • έγιναν 116 έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος
  • εντοπίστηκαν 75 καταστήματα που είχαν κάνει παραβάσεις
  • τα 75 καταστήματα είχαν διαπράξει 5.119 παραβάσεις των κανονισμών.

Δηλαδή, κατά μέσω όρο, κάθε παραβάτης είχε παραβιάσει 66 φορές τον κώδικα, ενώ το 65% των καταστημάτων του δείγματος ελέγχων (75 στα 116) έπεσαν στον πειρασμό να παρανομήσουν.

Όμως…

Εντύπωση προκαλεί η «σύμπτωση», τις ημέρες που κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για τις αυξήσεις που επέβαλλε η Κυβέρνηση στα προϊόντα του τομέα εστίασης, να δίνονται τα στοιχεία για τους παραβάτες.

Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ: Οι παραβάσεις κακώς έγιναν, αλλά η επιμονή αυτής της Κυβέρνησης να νομίζει ότι επιλύει όλα τα προβλήματα με την κακή και ευκαιριακή κατάχρηση των ΜΜΕ, δεν συμβάλλει καθόλου
στην αλλαγή νοοτροπίας. Συμβάλλει στη δημιουργία «βεντέτας» από τους παραβάτες εναντίον της πολιτικής και των πολιτικών, την δημιουργία απέχθειας από τους μη παραβάτες για την πολιτική και τους πολιτικούς, επειδή «τιμωρούν» με τον ίδιο τρόπο (αυξήσεις φόρων) και τους ίδιους.