Η Νέα Δημοκρατία για νέους φόρους στα ακίνητα

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με το ενδεχόμενο επιβολής νέων φόρων στα ακίνητα:

«Την ώρα που η ΕΛ. ΣΤΑΤ. ανακοινώνει νέα μεγάλη μείωση –κατά 25%- στην έκδοση οικοδομικών αδειών, η κυβέρνηση…

του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να ετοιμάζει νέο χτύπημα στην οικοδομική δραστηριότητα. 
Κάτω από τον προσχηματικό τίτλο “στρατηγικό σχέδιο” του κ. Βενιζέλου υποκρύπτονται και νέες φορολογικές επιδρομές, που, για πολλοστή φορά, στοχοποιούν κάθε μορφής ακίνητο και κάθε ιδιοκτήτη. Μέσω της γνωστής τακτικής των διαρροών, η κυβέρνηση αποκαλύπτει τις προθέσεις της για νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών, αλλά και ένταξης στο Φόρο Ακίνητης Περιουσίας κάθε μορφής ιδιοκτησίας. Αφού η κυβέρνηση βύθισε την οικοδομική δραστηριότητα στο τέλμα, αποδεκατίζοντας δεκάδες επαγγέλματα, επιμένει στην ίδια αποτυχημένη συνταγή και επιχειρεί να προετοιμάσει το έδαφος για νέα φορολογικά χτυπήματα.

Επιτέλους, ας κατανοήσουν πως, σε μια τραυματισμένη και βυθισμένη στην ύφεση οικονομία, η οικοδομική δραστηριότητα, που σήμερα βρίσκεται στο κατώφλι της κατάρρευσης, αποτελεί αναπτυξιακή ανάσα. Αντί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να εκφοβίζει και να εκδικείται με φοροεπιδρομές, την κατοχή ακινήτου, ας προσεγγίσει, επιτέλους, τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας και ας εκπέμψει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: “όχι νέες φορολογικές επιβαρύνσεις στα ακίνητα- πάγωμα αντικειμενικών αξιών”».