Δηλώσεις για τα ΤΑΧΙ

Την αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων αποφάσισαν σε συνεδρίαση τους οι εκπρόσωποι των συλλόγων ΤΑΧΙ όλης της χώρας σήμερα 5/8. Σημειώνουμε ότι οι συνδικαλιστές ανανέωσαν το ραντεβού με την κυβέρνηση για τις 5/9.
Ακολουθούν δηλώσεις των πολιτικών πλευρών για την εξέλιξη αυτή:

Το αρμόδιο υπουργείο υποδομών δημοσιοποίησε την δήλωση που ακολουθεί:

«Η αναιτιολόγητη ταλαιπωρία της χώρας έληξε, αφήνοντας στην κρίση των πολιτών όσους την ενθάρρυναν και την στήριξαν. Όπως εξαρχής έχουμε ανακοινώσει, η απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί με κανόνες, προχωρά απολύτως σύμφωνα με τη διαδικασία διαλόγου και το χρονοδιάγραμμα που έχουμε γνωστοποιήσει».

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι απεργοί ταξί απέδειξαν υπευθυνότητα, μπροστά στην κυβερνητική ανευθυνότητα. Και οι περιφερειάρχες της χώρας μπόρεσαν, μέσα σε δύο ώρες να κάνουν αυτό που δεν έκαναν ο κ. Παπανδρέου
και ο κ. Ραγκούσης για σχεδόν ένα μήνα.

Η εξέλιξη αυτή πείθει και τον πλέον δύσπιστο ότι ο κ. Ραγκούσης σκόπιμα προκάλεσε το χάος που ζήσαμε για περισσότερο από μισό μήνα. Για μια προσωπική βεντέτα με τον προκάτοχό του, αλλά και για να αποπροσανατολίσει τους Έλληνες από τα αδιέξοδα και τις επώδυνες αποφάσεις της Κυβέρνησης, δεν δίστασε να πλήξει τον Τουρισμό και την εθνική μας Οικονομία».

Σχόλιο του γραφείου τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ:

«Δεν υπάρχει κακή και καλή απελευθέρωση με κανόνες, όπως προωθούν η κυβέρνηση, η ΝΔ και άλλα κόμματα, για να οδηγήσουν τους αυτοαπασχολούμενους και τους εργαζόμενους στον αποπροσανατολισμό, την ηττοπάθεια και την κάμψη των αγωνιστικών διαθέσεων στον κλάδο των ταξί.

Οι μικροί ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι μπορούν να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα από το δίκαιο αγώνα για τα δικαιώματά τους: Καμιά αυταπάτη, προετοιμασία του αγώνα, μαζική καλή οργάνωση με καθαρούς στόχους και γραμμή σύγκρουσης ενάντια στα σχέδια δημιουργίας μεγάλων εταιρειών στον κλάδο, συμμαχία με τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Το ΚΚΕ θα στέκεται στο πλευρό τους, θα βοηθήσει για την οργάνωση της αντεπίθεσης για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην εργασία και το μεροκάματο, ενάντια στην καταστροφή και την φτώχεια που φέρνουν στους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους, για τα κέρδη των μονοπωλίων».