Συνάντηση Περιφερειάρχη με Παυλίδη και συμφωνία στο «εσωτερικό» για το ΕΣΠΑ

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της διοίκησης της Περιφέρειας που δημοσιοποιήθηκε σήμερα 3/8,  συνάντηση με τον πρώην υπουργό και πρόεδρο του Δ.Σ. Ιπποκράτειου Ιδρύματος στην Κω, κ. Αριστοτέλη Παυλίδη είχε ο Περιφερειάρχης, κ. Γιάννης Μαχαιρίδης (σ.σ:χωρίς να μας στείλει κοινή φωτογραφία από τη συνάντηση, όπως συνηθίζει το γραφείο τύπου της Περιφέρειας). Αντικείμενο της συνάντησης στην οποία συμμετείχε και ο προϊστάμενος της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, κ. Αντώνης Βουτσίνος, ήταν οι εργασίες στο Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω. Εξετάστηκε το ενδεχόμενο και οι προϋποθέσεις ένταξης στο ΕΣΠΑ, της ανακαίνισης του Ιπποκράτειου Ιδρύματος Κω, το οποίο περιλαμβάνει μουσείο, εκθεσιακό χώρο και συνεδριακό κέντρο.

Προέκυψε ότι θα προχωρήσουν οι απαραίτητες μελέτες και αδειοδοτήσεις και στη συνέχεια θα εξεταστεί εκ νέου η δυνατότητα ένταξης του έργου στο πρόγραμμα.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης πραγματοποίησε σύσκεψη με τη συμμετοχή του Αντιπερφερειάρχη κ. Τζώρτζη Μακρυωνίτη και των διευθυντών των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας, με αντικείμενο την πορεία των έργων των Κυκλάδων που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ. Συζητήθηκε διεξοδικά το σύνολο των έργων και διαπιστώθηκε πως τα έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη προχωρούν απρόσκοπτα, ενώ αυτά που πρόκειται να δημοπρατηθούν έχουν πλήρη ωριμότητα. Η Περιφέρεια έχει την ευθύνη για την υλοποίηση περίπου 20 έργων στο νομό Κυκλάδων και μέχρι σήμερα από τα εννέα έργα που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα, υπάρχουν νομικές δεσμεύσεις ύψους περίπου δεκαεπτά  εκατομμυρίων και απορρόφηση περίπου έξι εκατομμυρίων.