Ο PAWS ενημερώνει

Σε σχετική ανακοίνωση που δημοσιοποίησε ο σύλλογος προστασίας ζώων PAWS σήμερα (3/8), υπενθυμίζει ότι η εγκατάλειψη και κακοποίηση γατών και σκύλων είναι έγκλημα. Ο PAWS κάνει έκκληση σε όσους δεν θέλουν να κρατήσουν τα γατάκια ή τα κουταβάκια τους, να στειρώνουν τα θηλυκά ζώα τους ή να καλούν τον PAWS. Η εγκατάλειψη ή κακοποίηση τιμωρούνται με πρόστιμα που φτάνουν τα 10.000 ευρώ ή και με φυλάκιση. Ο σύλλογος στην ανακοίνωση του ισχυρίζεται:

«Αντίθετα με την ισχύουσα αντίληψη ότι τα περισσότερα ζώα εγκαταλείπονται από Αθηναίους που επισκέπτονται το νησί, τα περισσότερα περιστατικά αφορούν ντόπιους, συχνά κυνηγούς. Όσοι μπορούν να επισκεφθούν το καταφύγιό μας και να δουν τα κουταβάκια που βρίσκουμε μέσα ή δίπλα σε κάδους σκουπιδιών. Επίσης, τις τελευταίες μέρες βρίσκομαι γατάκια και σκυλάκια τυλιγμένα σε πλαστικές σακούλες στα σκουπίδια.
Η αστυνομία είναι πλήρως ενημερωμένη για τις υποχρεώσεις της σε σχέση με την κακοποίηση ζώων και σε συνεργασία με τον κρατικό κτηνίατρο και τον PAWS θα διώξει νομικά όσους εξακολουθούν να κακοποιούν ζώα, αποτρέποντας τους τουρίστες να επισκέπτονται την Πάρο».