IMMATURI – ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ, Ιταλική ταινία γυρίζεται στην Πάρο, ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΓΟΝΤΩΣ ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ, διαβάστε το κείμενο

Στην Πάρο βρίσκεται εδώ και τρεις ημέρες η ομάδα των Ελλήνων που βοηθούν στην παραγωγή Ιταλικής ταινίας. Η ταινία είναι μία παραγωγή της Medusa film του ομίλου Mediaset ιδιοκτησίας Silvio
Berlusconi. Τα γυρίσματα που θα γίνουν στην Πάρο αφορούν σχεδόν το σύνολο της συνέχειας ταινίας με τον τίτλο: «Οι ανώριμοι» που στα Ιταλικά αποδίδεται “IMMATURI”, η οποία προβλήθηκε στους Ιταλικούς κινηματογράφους στις αρχές του 2011 με μεγάλη επιτυχία. Πρόκειται για κωμωδία στην οποία πρωταγωνιστούν ηθοποιοί που είναι πολύ δημοφιλείς στη γειτονική χώρα αυτή την εποχή. Στην Πάρο θα γυριστεί ταινία με τίτλο: “IMMATURI – ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ” που σημαίνει το ταξίδι στην Πάρο.
Στην Πάρο
Στα γραφεία της εφημερίδας μας «Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου» έφθασαν την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011 οι Έλληνες εκπρόσωποι της ταινίας. Μας ζήτησαν να προβάλουμε την ανάγκη για τη συγκέντρωση κομπάρσων οι οποίοι σε βοηθητικούς ρόλους θα βοηθήσουν τα πλάνα της ταινίας.
Αποφασίσαμε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που συνεργάζονται με τον φορέα μας να βοηθήσουμε αφιλοκερδώς την προβολή των αναγκών της ταινίας. Πιστεύουμε ότι η ταινία που θα προβληθεί στην Ιταλία στις αρχές του 2012 θα βοηθήσει στην ανάδειξη του νησιού μας. Πιστεύουμε ότι μέσω της ταινίας αυτής είναι δυνατόν να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον των Ιταλών τουριστών για να ξαναγυρίσουν στην Πάρο. Θυμίζουμε ότι πριν 20 χρόνια οι Ιταλοί επισκέπτες ήταν κάθε χρόνο περισσότεροι, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν εκλείψει. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να βοηθήσουμε αφιλοκερδώς την προβολή της ταινίας.
Επισημαίνουμε ότι οι Παριανοί και οι Παριανές που θα επιλεγούν από τους παραγωγούς για αυτές τις εργασίες, θα πληρωθούν.
Στη συνέχεια ακολουθεί το κείμενο που οι ίδιοι οι παραγωγοί μας έδωσαν για να βρεθούν οι κομπάρσοι:
«Στις 22 Αυγούστου αρχίζουν στην Πάρο τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας “IMMATURI – ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ”
Για τα γυρίσματα αυτά που θα γίνουν σε όλο το νησί, χρειάζεται η συμμετοχή κομπάρσων ανδρών και γυναικών, όλων των ηλικιών για βοηθητικούς ρόλους. Η επιλογή θα γίνει σε συνεννόηση με τον βοηθό σκηνοθέτη κατόπιν συνάντησης μαζί του.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον Νίκο Ελληνικάκη στο τηλ.: 6980 611223
Επισκεφθείτε από 1 έως 6 Αυγούστου
(10π.μ με 8 μ.μ) την αίθουσα ΝΗΡΕΑΣ στη Νάουσα. Τηλ.: 22840 53143».
Χρειάζεται σοβαρότητα
Με το που ανακοινώθηκε το γύρισμα της εν λόγω ταινίας στην Πάρο, οι πάντες έτρεξαν να κερδοσκοπήσουν πολιτικά. Η κυβέρνηση, και συγκεκριμένα το υπουργείο πολιτισμού διέρρευσε ότι ο ΕΟΤ Ιταλίας έπεισε τους παραγωγούς να γυρίσουν την ταινία στην Πάρο. Είναι αλήθεια ότι εξαιτίας οικονομικής κρίσης κλείνουν γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό και συνεπώς, αυτά που έχουν απομείνει,
πασχίζουν να αποδείξουν την χρησιμότητα τους στον Έλληνα υπουργό κ. Γερουλάνο, αλλά και ο τελευταίος δεν χάνει ευκαιρία να εκμεταλλεύεται επικοινωνιακά κάθε θετική εξέλιξη, ακόμα και αν είναι τυχαία, για να αποδεικνύει στον Γ. Παπανδρέου και στους Έλληνες πολίτες, πόσο χρήσιμος είναι.
Και στην Πάρο όμως, ο άνθρωποι του Δήμου έτρεξαν να διαρρεύσουν σε «παπαγαλάκια» ότι η θετική ανταπόκριση του Δήμου διαδραμάτισε «ρόλο» στην επιλογή των παραγωγών να επιλέξουν την Πάρο.
Λοιπόν, η αλήθεια δεν έχει καμία σχέση με τα παραπάνω. Οι Ιταλοί παραγωγοί επέλεξαν την Πάρο από την αρχή, διότι αρκετοί από αυτούς αλλά και γνωστοί τους πριν είκοσι χρόνια είχαν έρθει ως νέοι στην Πάρο ή είχαν ακούσει άλλους για το πόσο καλά περνούσαν στο νησί μας τότε.
Βεβαίως, στην συνέχεια, η επαγγελματικές ανάγκες των Ιταλών τους οδήγησαν να επικοινωνήσουν και με τον ΕΟΤ και με την Ελληνική πρεσβεία και με τον Δήμο Πάρου. Όλοι αυτοί οι φορείς, ασφαλώς και δέχτηκαν με χαρά να βοηθήσουν, και αλίμονο αν δεν δέχονταν. Αλλά αυτό απέχει πολύ από το να υποστηρίζουν ότι η ταινία θα γυριστεί στην Πάρο, επειδή αυτοί έπισαν τους Ιταλούς.





Απάντηση