Ο Γ. Πουσσαίος με Σηφουνάκη για θέματα Περιβάλλοντος και «υπό Κλίμακα» για την κοινωνική προστασία…

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γ. Πουσσαίος

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. ΠΟΥΣΣΑΙΟΥ ΜΕ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΚΑ κ. ΣΙΦΟΥΝΑΚΗ

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του αντιπεριφερειάρχη που δημοσιοποιήθηκε στις 26/7, συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Νίκο Σηφουνάκη, πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γιώγρος Πουσσαίος. Ο Αντιπεριφερειάρχης εξέθεσε στον κ. Σηφουνάκη σειρά ζητημάτων που αφορούν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και ζήτησε τη λήψη αποφάσεων και την επίσπευση των διαδικασιών με στόχο την ανάπτυξη και την ενίσχυση των επενδύσεων αλλά και τη μείωση της γραφειοκρατίας και την ανακούφιση των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Ο κ. Πουσσαίος πρότεινε στον αναπληρωτή Υπουργό να ενεργοποιηθεί η βάση δεδομένων του Εθνικού Κτηματολογίου έτσι ώστε να προχωρήσουν η εκπόνηση δασικών χαρτών, ο καθορισμός των γραμμών
αιγιαλού και παραλίας, η οριοθέτηση των ρεμάτων, των οικισμών και των παραδοσιακών μονοπατιών. Ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των σχεδίων χωρικής και οικιστικής οργάνωσης της ανοικτής πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) και των γενικών πολεοδομικών σχεδίων (ΓΠΣ) στα νησιά, ενώ επεσήμανε την ανάγκη για επίσπευση των ρυθμίσεων για τη χωροθέτηση αφαλάτωσης, ΧΥΤΥ και ανακύκλωσης στις περιοχές που λόγω των υφιστάμενων χωροταξικών περιορισμών δεν επιτρέπεται (π.χ. Θήρα).

Επίσης, ενημέρωσε τον κ. Σηφουνάκη σχετικά με την εκκρεμότητα υπογραφής προεδρικού διατάγματος για το τοπικό ρυμοτομικό στην Αμοργό, ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες κατασκευής στο δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο της Αιγιάλης.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΜΕ «ΚΛΙΜΑΚΑ»

Σύμφωνα με δεύτερο δελτίο τύπου του αντιπεριφερειάρχη που δημοσιοποιήθηκε στις 26/7, συνεργασία με εκπροσώπους της κινητής μονάδας ψυχικής υγείας «Κλίμακα», είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γιώργος Πουσσαίος. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η επεξεργασία προτάσεων για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η κατάρτιση πολυσχιδούς σχεδίου δράσης, λαμβάνοντας υπόψιν τη γεωγραφική ασυνέχεια και τις ενδοπεριφερειακές ιδιαιτερότητες του Νοτίου Αιγαίου.
Συγκεκριμένα συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων:

-Η ανάπτυξη υποδομών υγείας και η δημιουργία πολυδύναμου κέντρου τηλεϊατρικής, έτσι ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες υγείας του πληθυσμού, με σημαντικό όφελος για τα απομακρυσμένα νησιά.
-Η δομή φιλοξενίας συγγενών ασθενών που νοσηλεύονται ή χρήζουν διαγνωστικών εξετάσεων στην Αττική.