Στην βάρδια του ο κ. Ανδρόνε ξεφτιλίζει: έναν Υπουργό, ένα διοικητή Νοσοκομείου, έναν Δήμαρχο και μία δικηγόρο Πρόεδρο Ιδρύματος


(Ο τίτλος είναι δικός μας, το κείμενο από: http://fileleutheros.pblogs.gr/2011/07/hmarton-to-aeroskafos-sto-stegastro-kai-oi-diakomides-ginontai-m.html )

Την Παρασκευή το βράδυ αποκαλύψαμε ένα έγγραφο του Νοσοκομείου Σύρου προς το Κ.Υ. Πάρου με το οποίο γίνονταν σαφές ότι το υγειονομικό αεροσκάφος του Βελεντζείου Ιδρύματος είναι πιστοποιημένο και μπορεί να εκτελεί τις αεροδιακομιδές.
Η απάντηση είχε δοθεί σε ερώτημα που είχε στείλει για το θέμα ο επιστημονικός διευθυντής του Κ.Υ. Πάρου κ. Γκάμπριελ Ανδρόνε. Όλοι μας πιστέψαμε ότι πλέον οι διακομιδές με τα ψαροκάικα σταματούν οριστικά και οι διακομιζόμενοι θα μεταφέρονταν με αξιοπρέπεια στα νοσοκομεία της Σύρου ή της Αθήνας με το αεροσκάφος.

Χθες, (Σάββατο 23/7/11), που εφημέρευε ο κ. Ανδρόνε στο Κ.Υ. Πάρου, 3 ασθενείς με σοβαρά προβλήματα μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Σύρου με το ΨΑΡΟΚΑΪΚΟ και όχι με το υγειονομικό αεροσκάφος. Στη δε 3η περίπτωση διακομιδής, οι συγγενείς του ασθενή επέμεναν η μεταφορά να γίνει με το υγειονομικό αεροσκάφος, αλλά τελικά έγινε με το ψαροκάικο.

Ο «F» θέτει τα παρακάτω ερωτήματα:
1. Τα έγγραφα που στέλνει στο Κ.Υ. Πάρου ο διοικητής του Νοσοκομείου Σύρου έχουν ισχύ ή είναι κουρελόχαρτα;
2. Η αξιοπρεπής μεταφορά ενός ασθενή με το υγειονομικό αεροσκάφος στη Σύρο κοστίζει 200-250 ευρώ και τα έξοδα καλύπτονται εξ ολοκλήρου από το Βελέντζειο Ίδρυμα δίχως να επιβαρύνουν κανέναν άλλον. Η μεταφορά με το ψαροκάικο κοστίζει τουλάχιστον 3.500 ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο – Έλληνα φορολογούμενο.
3. Η Εισαγγελία Σύρου έχει λάβει γνώση για όλες αυτές τις διακομιδές που γίνονται σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου, τη στιγμή που υπάρχει τρόπος να μην δαπανηθούν άσκοπα αυτά τα χρήματα; Τι ενέργειες λοιπόν έχει κάνει προς αυτή την κατεύθυνση το Βελέντζειο Ίδρυμα και ο Δήμος Πάρου;
Περιμένουμε τις απαντήσεις με ενδιαφέρον.