Η ΝΔ για τα ζητήματα του πρώην υπουργείου εμπορικής ναυτιλίας

 

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο τέλος της εβδομάδας που πέρασε του Τομέα Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Κατά τη διάρκειά της διεξήχθη ανοιχτή συζήτηση σε πέντε (5) επιμέρους ενότητες:

(α) Κατάργηση Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και απαξίωση Λιμενικού Σώματος.
(β) Ποντοπόρος Ναυτιλία και Ναυτική Εκπαίδευση.
(γ) Ακτοπλοΐα και Νησιωτικότητα.
(δ) Κρουαζιέρα, Yachting, Μαρίνες.
(ε) Λιμενικές Υποδομές και Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος (ΝΕΖ).

 Μετά το πέρας της συνάντησης ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η Ελληνική Εμπορική Ναυτιλία αποτελεί έναν από τους πυλώνες της εθνικής μας οικονομίας, όπου οφείλουμε –σε αντίθεση με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ- να δώσουμε κάθε δυνατή έμφαση. Μέσα από συνεχείς επαφές και συναντήσεις, βρισκόμαστε πλέον στο τελικό στάδιο της διαμόρφωσης ενός ολοκληρωμένου προγράμματος του Τομέα Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Για αυτό, άλλωστε, προτιμήσαμε σήμερα την ανοιχτή συζήτηση και γόνιμη συνδιαλλαγή αντί των ατέρμονων μονολόγων. Στόχος μας είναι να αποκτήσουμε όσο το δυνατό καλύτερη γνώση του τομέα, να αξιοποιήσουμε γνώσεις και εμπειρίες, καθώς και να διαμορφώσουμε ένα αποτελεσματικό και ρεαλιστικό πρόγραμμα».