Εξελίξεις για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΥΡΟΥ – ΑΘΗΝΑΣ- ΣΥΡΟΥ

Λύση στο πρόβλημα του δρομολογίου της Σύρου έδωσε ο υπουργός υποδομών Γ. Ραγκούσης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, δεκτό έγινε το αίτημα του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, προκειμένου να μη διακοπεί η αεροπορική σύνδεση της Σύρου με την Αθήνα.

Ο κ. Μαχαιρίδης ενημερώθηκε από τον υπουργό κ. Ραγκούση ότι το δρομολόγιο της Ολυμπιακής Αεροπορίας Αθήνας – Σύρου – Αθήνας συνεχίζεται κανονικά. Ο Υπουργός κ. Ραγκούσης έδωσε εντολή για
την εκκίνηση της απαιτούμενης διαδικασίας προς ένταξη της γραμμής σε καθεστώς παροχής δημόσιας υπηρεσίας και τελικά το δρομολόγιο δεν θα διακοπεί.


Τις προηγούμενες ημέρες ο Περιφερειάρχης με συντονισμένες ενέργειες προς τους καθ’ ύλη αρμόδιους αλλά και με επιστολή του προς τον αρμόδιο υπουργό κ. Γιάννη Ραγκούση ζητούσε να ενταχθεί η γραμμή Αθήνα – Σύρο – Αθήνα στα επιδοτούμενα δρομολόγια, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση του δρομολογίου, το οποίο η Ολυμπιακή Αεροπορία έκρινε οικονομικά ασύμφορο και επρόκειτο να διακόψει από τις 26 Ιουλίου 2011.


Διαβεβαίωση Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ στον Περιφερειάρχη: «Δεν θα ακολουθήσουμε ακραίες πρακτικές»

Στο πλαίσιο του συμβολικού αποκλεισμού των εισόδων της Περιφέρειας, ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ ζήτησαν και είχαν σήμερα (22/7) συνάντηση με τον κ. Γιάννη
Μαχαιρίδη, τον οποίο διαβεβαίωσαν ότι ο κλάδος δεν πρόκειται να πλήξει την εικόνα της Ρόδου με ακραίες μορφές κινητοποιήσεων, ανταποκρινόμενοι έτσι και στην έκκληση που πρόσφατα απηύθυνε ο Περιφερειάρχης.

Σε σχετικό δελτίο τύπου της Περιφέρειας αναφέρεται: «Οι αγώνες μας θα συνεχιστούν σεβόμενοι την εικόνα της Ρόδου και τον τουρισμό της» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Θανάσης Χατζηγεωργίου, κάτι που αποτελεί την επίσημη και απαρέγκλιτη θέση του Διοικητικού Συμβουλίου, που θα επιλέγει άλλες συμβολικές μορφές αγώνα. Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου ζήτησε από τους εκπροσώπους του κλάδου να επικρατήσει η ψυχραιμία και να επιμείνουν όλες οι πλευρές στη γραμμή που συναποφασίστηκε και με την Περιφέρεια, να αναδειχθούν και να τεκμηριωθούν με συγκεκριμένα στοιχεία και επιχειρήματα οι ιδιαιτερότητες των νησιών μας, έτσι ώστε να πειστεί προς την κατεύθυνση αυτή το Υπουργείο Μεταφορών.

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον πρέσβη του Ισραήλ

Με τον πρέσβη του Ισραήλ Arye Mekel συναντήθηκε σήμερα (22/7) το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης. Ο Ισραηλινός αξιωματούχος, που έρχεται για πρώτη φορά στο νησί της Ρόδου με αφορμή και τις εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, επιβεβαίωσε τις καλές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, ενώ επεσήμανε ότι η συνεργασία σε τουριστικό επίπεδο θα έχει
βάθος και συνέχεια, καθώς, όπως εκτίμησε, 500.000 Ισραηλίτες θα επισκεφθούν φέτος τη χώρα μας, μεγάλο ποσοστό των οποίων θα επισκεφθεί και τη Ρόδο.

«Είναι το πλησιέστερο νησί στο Ισραήλ και αποτελεί το λογικό βήμα για τους συμπατριώτες μου» τόνισε ο κ. Mekel, εξηγώντας ότι η στροφή προς τον τόπο μας αποδίδεται, μεταξύ άλλων, και στο γεγονός ότι η Τουρκία δεν συνιστά πλέον επιλογή για τους Ισραηλινούς. Από την πλευρά του, ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης αναφέρθηκε στους δεσμούς της Ρόδου με το Ισραήλ, από τότε που η Ισραηλινή κοινότητα ήταν πολύ μεγαλύτερη και ήκμαζε στο νησί, αποτελώντας «ένα σημαντικό κομμάτι της πολυπολιτισμικότητας που χαρακτηρίζει μέχρι σήμερα το νησί».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ κ. ΠΟΥΣΣΑΙΟΥ ΜΕ ΚΙΝΕΖΟ ΠΡΕΣΒΗ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας που δημοσιοποιήθηκε σήμερα 22/7, με τον αποχωρούντα, λόγω συμπλήρωσης της θητείας του στη χώρα μας, Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, κ. Luo Linquan συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Πουσσαίος. Ο Αντιπεριφερειάρχης συζήτησε με τον Κινέζο Πρέσβη και τους συνεργάτες του
ζητήματα που αφορούν κυρίως τον τουρισμό, δίνοντας έμφαση σε πρακτικές που στοχεύουν στην αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού από την Κίνα, στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Μάλιστα, με ιδιαίτερη χαρά διερευνήθηκε το ενδεχόμενο για τη δημιουργία κινεζικής κινηματογραφικής ταινίας, τα γυρίσματα της οποίας θα γίνουν στα ελληνικά νησιά, κάτι που η ελληνική πλευρά δέχτηκε με μεγάλη ικανοποίηση, καθώς με αυτό τον τρόπο θα επιτευχθεί η προβολή του ελληνικού νησιωτικού πλούτου στην Κίνα αλλά και σε άλλες χώρες του εξωτερικού.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ κ.
ΠΟΥΣΣΑΙΟΥ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΚΑΝΑ

Συνάντηση με την πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, κα Μένη Μαλλιώρη, πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Πουσσαίος. Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου της Περιφέρειας που δημοσιοποιήθηκε στις 21/7, αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αναδιοργάνωση του κέντρου πρόληψης “Θησέας Κυκλάδων”. Διαπιστώθηκε η ανάγκη για διαφορετική προσέγγιση στη λειτουργία της μονάδας στα νησιά, έτσι ώστε να επεκταθεί το πρόγραμμα πρόληψης κατά των εξαρτησιογόνων ουσιών τόσο σε περισσότερους αποδέκτες -γονείς και παιδιά- όσο και σε περισσότερα νησιά.

«Απαιτείται διαφορετική προσέγγιση της λειτουργίας του φορέα έτσι ώστε να καταφέρουν να πολλαπλασιαστούν οι ωφελούμενοι από την παρέμβαση πρόληψης», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος ξεκαθάρισε πως είναι αναγκαίο να παρέμβουμε αποτελεσματικά στο ζήτημα των εξαρτησιογόνων ουσιών.