4. Δύσκολη περίσταση με «φεγγίτη» την σύνοδο κορυφής

Σε πολύ δύσκολη εσωκομματική κατάσταση βρίσκεται ο υπουργός υποδομών Γ. Ραγκούσης, αφού όλη την ημέρα σήμερα (21/7) βαλλόταν από στελέχη του ΠΑΣΟΚ έμμεσα και άμεσα με δηλώσεις που έκαναν σε μέσα μαζικής ενημέρωσης για την υπόθεση των ταξί.

Παράλληλα, γνωστοποιήθηκε πρωτοβουλία του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ κ. Β. Έξαρχου με στόχο την επίλυση του προβλήματος που έχει
δημιουργηθεί. Το ζήτημα βρίσκεται στο «σκοτάδι», αφού ο Γ. Παπανδρέου δεν μπορεί να εκδηλώσει τις προθέσεις του για το πώς θα παρέμβει στο θέμα ως Πρωθυπουργός, αλλά ούτε και ο κ. Γ. Ραγκούσης μπορεί να προβάλει τις αντιδράσεις που θα ήθελε, για τους ίδιους λόγους.

Οι λόγοι αφορούν τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού στην Σύνοδο Κορυφής στην Ευρωπαϊκή Ένωση που εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες, με αντικείμενο την απόφαση των εταίρων για την αντιμετώπιση του χρέους της χώρας. Η απουσία αυτή θα λειτουργούσε εκτονωτικά στην εσωκομματική ένταση, αν δεν υπήρχαν οι ταξιτζήδες που είναι φανερό ότι η στρατηγική τους κινείται στην κατεύθυνση να αλλάξει ο υπουργός, για να αναθεωρηθεί εκ του αποτελέσματος η πολιτική της απελευθέρωσης του επαγγέλματος. Έστω και με την επίτευξη καθυστέρησης εξαιτίας αλλαγής υπουργού.

Είναι βέβαιο ότι ο Παριανός υπουργός βρίσκεται σε μία δύσκολη στιγμή της καριέρας του. Εννοείται ότι (ασχέτως διαφορών) η Πάρος και η Αντίπαρος έχουν συμφέρον να διατηρήσει τη θέση του στο κυβερνητικό σχήμα ο Γ. Ραγκούσης.