2. Δηλώσεις του εκπροσώπου ΝΔ για αποτυχία συνομιλιών για τα ταξί. Non paper και προβολή της εσωκομματικής αντίδρασης


Για τη συνάντηση Γ. Ραγκούση και ιδιοκτητών ταξί που έγινε χωρίς θετικό αποτέλεσμα εχθές (20/7) ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας έκανε δηλώσεις. Επανήλθε σήμερα (21/7) με νέες δηλώσεις, ενώ δημοσιοποίησε και κείμενο με θέσεις του Γ. Ραγκούση που κατά τη γνώμη της αντιπολίτευσης καταδεικνύουν τις διχογνωμίες στο εσωτερικό της Κυβέρνησης που «πληρώνει» η κοινωνία και ο τουρισμός. Ακολουθούν τα σχετικά τρία κείμενα με τη σειρά που εκδόθηκαν:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 1
Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011

«Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο αρχιτέκτονας του χάους κ. Ραγκούσης αποκάλυψε τις πραγματικές του προθέσεις:Με την ενθάρρυνση του κ. Μόσιαλου -ο οποίος άδειασε και αποδοκίμασε τον κ. Ρέππα-ναρκοθέτησε σήμερα το διάλογο, προτού καν  ξεκινήσει. Με τα όσα, άλλωστε, ο ίδιος δήλωσε στους εκπροσώπους των οδηγών ταξί, απέδειξε, ότι η εμμονή του στο αυταρχικό “έτσι θέλω”, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στη βεντέτα με τον προκάτοχό του κ. Ρέππα.

Απέδειξε, ουσιαστικά, ότι μεθόδευσε σκόπιμα τα όσα συμβαίνουν σήμερα, περιφρονώντας τις ανάγκες της κοινωνίας και υπονομεύοντας την τουριστική μας βιομηχανία.

Μπροστά στην ανακολουθία και την ανευθυνότητα της κυβέρνησης, καλούμε  -για μια ακόμη φορά- τους οδηγούς ταξί να επιδείξουν υπευθυνότητα και να μην προχωρήσουν σε αποκλεισμούς αεροδρομίων, λιμανιών και οδικών αξόνων. Η επιδίωξη του κ. Ραγκούση να προκαλέσει κοινωνικές συγκρούσεις δεν πρέπει να περάσει. Βέβαιο είναι, ότι όλα αυτά γίνονται με τον κ. Παπανδρέου σε ρόλο παρατηρητή, που αρκείται να εγκρίνει ό,τι του φέρνουν οι υπουργοί του, όσο αντίθετα κι αν είναι αυτά. Πάντως, οι πρακτικές του κ. Ραγκούση προκαλούν αντιδράσεις βουλευτών, αλλά και υπουργών του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Συγκεκριμένα:

  • Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Χ. Καστανίδης, διερωτάται σήμερα (στο Real FM) “ποια είναι τα στοιχεία που ανάγκασαν τον κ. Ραγκούση να κρατήσει διαφορετική στάση”.
  • Ο υφυπουργός Υγείας κ. Χρ. Αηδόνης αδειάζει τον κ. Ραγκούση, δηλώνοντας με νόημα (στον Flash) ότι είναι οπαδός της συνέχειας στο κυβερνητικό έργο.
  • Εικοσιένας (21) Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ζήτησαν, σήμερα, την άμεση σύγκληση διευρυμένου Κ.Τ.Ε. Μεταφορών, για να δώσει εξηγήσεις ο κ. Ραγκούσης.”.
  • Οι βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κα Τόνια Αντωνίου και κ. Ν. Σαλαγιάννης κατέθεσαν σχετική ερώτηση στη Βουλή.
  • Ο βουλευτής κ. Δ. Παπουτσής δήλωσε, στη Βουλή, ότι, αν η ρύθμιση Ραγκούση ερχόταν στο Σώμα, “πολύ δύσκολα θα είχε την ομόθυμη στήριξη της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ”.
  • Η βουλευτής κα Μ. Σκραφνάκη υποστήριξε, στη Βουλή, την άποψη των οδηγών ταξί για πληθυσμιακά κριτήρια».

Το NON PAPER (δημοσιοποιήθηκε από ΝΔ)

«ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ  Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ  κ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ  ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ  ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙ ΑΤΤΙΚΗΣ,  «ΑΔΕΙΑΖΟΝΤΑΣ» ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟ ΤΟΥ  κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

«Το άνοιγμα όλων των επαγγελμάτων έχει ήδη νομοθετηθεί.. Εσείς από πλευράς σας, σας το είχα πει και την προηγούμενη φορά, είχατε πράγματι καταλήξει σε μια συμφωνία με τον προηγούμενο Υπουργό. Αυτό δεν σας το αμφισβήτησα ποτέ. Μια συμφωνία, η οποία θα κατέληγε σε ένα Προεδρικό Διάταγμα , που ποτέ όμως δεν καταλάβατε ότι αυτό το Προεδρικό Διάταγμα δεν θα το υπέγραφε ο Δημήτρης ο Ρέππας , αλλά θα το υπέγραφε ο Γιάννης ο Ραγκούσης, με τον οποίο δεν είχατε μιλήσει ποτέ. Υπάρχει για εσάς το εύλογο ερώτημα: δεν υπάρχει συνέχεια στην κυβέρνηση; Βεβαίως υπάρχει, όταν υπάρχουν αποφάσεις συλλογικών οργάνων.

Εάν είχε συνέλθει το υπουργικό συμβούλιο, και είχαμε αποφασίσει με τη συμμετοχή και τη δική μου ως υπουργού εσωτερικών , μετά από εισήγηση, ότι πρέπει να μείνει κλειστό το επάγγελμα των ταξί και είχαμε πάρει τέτοια απόφαση, τότε αυτό βεβαίως και θα δέσμευε τον οποιονδήποτε ερχόταν στη θέση του κ. Ρέππα. Όμως, σας το είπα και την προηγούμενη φορά ότι τέτοια απόφαση σε συλλογικό κυβερνητικό όργανο ποτέ δεν λήφθηκε. Η απόφαση ήταν της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας, όπως θα μπορούσε να είναι και οποιουδήποτε άλλου Υπουργού στο πλαίσιο των περιθωρίων
που έχει από το σύνταγμα και το νόμο, να χειρίζεται κάποια θέματα όπως νομίζει.

Αλλά εδώ, έφτασε το θέμα την υπογραφή μου να την βάλω εγώ, ο οποίος έχω άλλη άποψη, και δεύτερον δεν έχω μια κυβερνητική απόφαση να με δεσμεύει, μια συλλογική κυβερνητική απόφαση, για το αντίθετο μάλιστα υπάρχει απόφαση».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2
Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011

«Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αιχμάλωτος στη βεντέτα με τον προκάτοχό του, ο αρχιτέκτονας του χάους κ. Ραγκούσης αποδεικνύει την ασυνέπεια και την αφερεγγυότητα μιας κυβέρνησης που παραπαίει, χωρίς συντονισμό και χωρίς κανένα σχέδιο. Ακολουθώντας, ταυτόχρονα, μεθοδεύσεις κοινωνικού αυτοματισμού, επιμένει στην προσπάθειά του να προκαλέσει κοινωνικές συγκρούσεις και  αδιαφορεί για τις σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις και την υπονόμευση της τουριστικής μας βιομηχανίας.

Υπογραμμίζουμε ότι, για το συμφέρον του Τόπου και της κοινωνίας, η επιδίωξή του αυτή δεν πρέπει να περάσει.

Γι’ αυτό καλούμε, άλλη μια φορά, τους οδηγούς ταξί σε όλη τη χώρα, να μην προχωρήσουν σε αποκλεισμούς αεροδρομίων, λιμανιών και οδικών αξόνων. Τους καλούμε να αντιπαρατάξουν υπευθυνότητα στην κυβερνητική ανευθυνότητα και κοινωνική ευαισθησία στην κυβερνητική αναλγησία».