Ο Οικολογικός Άνεμος με ερωτήσεις και ημερίδα


Επερώτηση στον Περιφερειάρχη κ. Γ. Μαχαιρίδη σχετικά με την κακή πορεία των προγραμμάτων ΕΣΠΑ για  υποδομές – υπηρεσίες υγείας και την ουσιαστική απουσία πόρων για τα θέματα αυτά κατέθεσε ο Νίκος Χρυσόγελος, Περιφερειακός Σύμβουλος και επικεφαλής ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ Ν. Αιγαίου, συνδυασμού της μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου. Σύμφωνα με το σχέδιο Εσωτερικού Κανονισμού του Περιφερειακού Συμβουλίου η επερώτηση πρέπει να συζητηθεί στο ΠΣ που θα πραγματοποιηθεί στις 1 Αυγούστου, στην Νάξο.

Ο ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ Ν Αιγαίου διοργανώνει, επίσης, ημερίδα με θέμα «Πολιτική υγείας στο Ν. Αιγαίο την εποχή τηςκρίσης: προβλήματα, προοπτικές,παρεμβάσεις»,  την Κυριακή
31 Ιουλίου 2011, στην Νάξο, στο Δημοτικό Θέατρο Νάξου Ιακ. Καμπανέλλης, ώρα 17.00-21.30. Η ημερίδα διοργανώνεται ενόψει της συζήτησης που θαγίνει στο Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου, την επόμενη μέρα, 1 Αυγούστου, πιθανώς με την παρουσία του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ Α. Λοβέρδου.

Στην ημερίδα, που διοργανώνεται σε συνεργασία με τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ Νάξου και Ν. Αιγαίου και με τη συμμετοχή της Θεματικής Ομάδας Υγείας των Οικολόγων Πρασίνων έχουν προσκληθεί να παρουσιάσουν τις απόψεις τους και να συμμετάσχουν στον πολιτικό διάλογο εκπρόσωποι Δήμων, της Περιφέρειας και τοπικών φορέων, γιατροί, ειδικοί επιστήμονες, εργαζόμενοι στο χώρο υγείας, πολίτες από το Ν. Αιγαίο.