Δράσεις της Αναπτυξιακής Εταιρείας Κυκλάδων για την προώθηση των Κυκλάδων στις σκανδιναβικές χώρες

Εξώφυλλο περιοδικού REISE, Νορβηγίας με την Σαντορίνη

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Αναπτυξιακής Εταιρείας Κυκλάδων ΑΕ επιχειρείται δυναμική προώθηση των νησιών των Κυκλάδων στη Νορβηγία, αλλά και στις άλλες σκανδιναβικές αγορές, η οποία ξεκίνησε (για το 2012) για λογαριασμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με τη συνεργασία του Ελληνικού Κέντρου Τουρισμού και Εμπορίου (ΕΚΤΕ) που λειτουργεί στο Όσλο της Νορβηγίας. Μεταξύ των δράσεων, που έχουν προγραμματισθεί, περιλαμβάνονται:

  • Σταθερή παρουσίαση των Κυκλάδων με έντυπο και προωθητικό υλικό στον μόνιμο εκθεσιακό χώρο του ΕΚΤΕ στο Όσλο.
  • Σταθερή εξυπηρέτηση της παρουσίασης από το προσωπικό του κέντρου κατόπιν ειδικής εκπαίδευσης για την προώθηση και εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
  • Μία εβδομάδα εκδηλώσεων τουρισμού και γαστρονομίας με συμμετοχή των νησιών των Κυκλάδων στο Ελληνικό Κέντρο, την περίοδο του Νοεμβρίου, με προσκεκλημένους εκπρόσωπους του τουριστικού και γαστρονομικού κλάδου, δημοσιογράφους καθώς και απλούς Νορβηγούς επισκέπτες για να «γνωρίσουν από κοντά» τις Κυκλάδες.
  • Δύο παρουσιάσεις και γεύματα εργασίας με συμμετοχή των νησιών των Κυκλάδων  με τον tour operator TUI FRITIDSRESOR και με τον tour operator Apollo Kuoni στην Στοκχόλμη σε ημ/νίες του Νοεμβρίου.
  • Καταχώρηση στο πρώτο και μοναδικό περιοδικό για τον τουρισμό, πολιτισμό και γαστρονομία της Ελλάδας στην Νορβηγία, το “Kalimera Hellas”, στην επερχόμενη έκδοση του Οκτωβρίου 2011.
  • Παρουσίαση στο internet στον δικτυακό κόμβο http://www.gogreecenow.com με ανάπτυξη πλήρους θεματολογίας για τον τουρισμό του προορισμού, πλούσιο φωτογραφικό υλικό και απευθείας σύνδεση με τον επίσημο δικτυακό τόπο http://www.cyclades-tour.gr

Εξωτερική άποψη του ΕΚΤΕ στο Όσλο, Νορβηγίας

Με γνώμονα ότι η Σκανδιναβική αγορά αποτελεί μία σημαντική αγορά για την προσέλκυση εισερχόμενου τουρισμού στις Κυκλάδες, η  Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων Α.Ε. έχει παρουσιάσει ήδη προωθητικό έργο τα τελευταία τρία έτη, όπως με αφιερώματα στα περιοδικά Greece – τα μοναδικά που εκδίδονται για την Ελλάδα σε 4 τοπικές γλώσσες στην Σκανδιναβία, -συνεισφέροντας έμμεσα σήμερα και στο ενδιαφέρον που παρουσιάζουν συντάκτες και δημοσιογράφοι μεγάλων τουριστικών περιοδικών που γράφουν για τις Κυκλάδες.
Ένδειξη αυτού του ενδιαφέροντος είναι το αφιέρωμα του επίσημου on board περιοδικού της Norwegian Airlines (τρέχον τεύχος #3, 2011), για την Αμοργό με ένα πλούσιο 3σέλιδο αφιέρωμα, και ένα ακόμη μεγάλο αφιέρωμα στην τρέχουσα έκδοση του περιοδικού REISE Νορβηγίας  για την Αμοργό και τις Κυκλάδες με εξώφυλλο φωτογραφία από την Σαντορίνη.