Η ΝΔ για τη γραφειοκρατία στο θαλάσσιο τουρισμό

Η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Ν.Δ., βουλευτής Ρεθύμνου, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Την ίδια στιγμή που γειτονικές μας χώρες, όπως η Τουρκία, δείχνουν έμπρακτα ότι αντιλαμβάνονται και αξιοποιούν τη δυναμική του θαλάσσιου τουρισμού, στην Ελλάδα η ανάπτυξή του ‘σκοντάφτει’ σε χρονοβόρες και ανορθολογικές γραφειοκρατικές διαδικασίες. Ειδικότερα, μετά την κατάργηση του Λογαριασμού «Κεφαλαίου Λιμενικής Αστυνομίας» από το Υπουργείο Οικονομικών, οι επιχειρήσεις
επισκευής, αλλά και οι ιδιοκτήτες σκαφών κατά την ανέλκυση ή καθέλκυση, όπως και κατά την έναρξη των εργασιών επισκευής των σκαφών στις επισκευαστικές
μονάδες, υποχρεούνται να μεταβαίνουν στη Δ.Ο.Υ που ανήκει η επισκευαστική μονάδα και να εκδίδουν τριπλότυπο είσπραξης ποσού 0,88€.

Θεωρούμε τη διαδικασία αυτή εξαιρετικά αποτρεπτική για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού. Προτείνουμε να επανεξεταστεί η χρησιμότητά της, προκειμένου ο τουρίστας ή ο Έλληνας κάτοχος σκάφους, καθώς και οι επιχειρήσεις επισκευής, να απεμπλακούν από περιττές, αμφιβόλου οφέλους γραφειοκρατίες, που καθιστούν τη χώρα μας μη- ανταγωνιστική σε ό,τι αφορά τον ελλιμενισμό και την επισκευή σκαφών. Για όλους τους παραπάνω λόγους, καταθέσαμε στη Βουλή ερώτηση προς το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών».