Ο σύλλογος PAWS κάνει γενική συνέλευση

Η Γενική Συνέλευση του συλλόγου PAWS θα γίνει την Κυριακή 5 Ιουνίου, στις 11.00πμ στην αίθουσα του Αρχιλόχου, στην Παροικιά. Η χρονιά που πέρασε ήταν δύσκολη, όπως για όλες τις ζωοφιλικές οργανώσεις, λένε σε ανακοίνωσή τους τα μέλη του συλλόγου. Οι δωρεές δεν κάλυψαν τα έξοδά, ο Δήμος Πάρου δεν έδωσε επιχορήγηση το 2010, κι έτσι χρειάστηκε πολλές φορές να αναλάβουν οι
ίδιοι τα έξοδα για να συνεχίσει να υπάρχει ο σύλλογος. Όπως λένε, χρειάζονται κεφάλαια αλλά και εθελοντές. Αυτή τη στιγμή όλη η δουλειά γίνεται από 3-4 άτομα που έχουν παραμείνει.

Παρ’ όλα αυτά, κατάφεραν να περισυλλέξουν 130 σκυλιά και να βρούν σπίτι σε 169. Επίσης, στείρωσαν 157 γάτες και τάισαν όλο το χειμώνα 12 κοινότητες αδέσποτων γατών. Τα προβλήματα δεν έχουν λυθεί ακόμη, ακόμη εγκαταλείπονται σκυλιά, ακόμη σκοτώνονται νεογέννητα με φρικτούς τρόπους, ακόμη ζουν πολλά ζώα σε άθλιες συνθήκες και πολλοί ιδιοκτήτες δεν έχουν ακόμη στειρώσει τα ζώα τους. Υπάρχουν ακόμη πολλοί σκύλοι και γάτες που υποφέρουν στην Πάρο, λένε στην ανακοίνωση. Αλλά όλο και περισσότεροι άνθρωποι έρχονται σε επαφή μαζί με το σύλλογο και το ενδιαφέρον για την προστασία και την ευζωία των ζώων προωθείται τόσο από στόμα σε στόμα, όσο και από την καινούρια σχετική νομοθεσία.
Τα μέλη του συλλόγου λένε: «Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να συνεχίσει να υπάρχει ο PAWS. Ελάτε στον Αρχίλοχο την Κυριακή 5 Ιουνίου και φέρετε μαζί όσο περισσότερους φίλους μπορείτε.