Η παράταξη «Πάρος ΑΞΙΑ» για τις εξελίξεις στον τομέα υγείας


Από την παράταξη «Πάρος ΑΞΙΑ» του δημοτικού συμβουλίου Πάρου, δημοσιοποιήθηκε ανακοίνωση που αφορά τη συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπής που ασχολείται τους τελευταίους μήνες με τη διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών στον τομέα της δημόσιας υγείας σε Πάρο και Αντίπαρο. Η συγκεκριμένη επιτροπή συνεδρίασε στις 9/5. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

«Με αφορμή τη συνεδρίαση της Επιτροπής Υγείας για τα προβλήματα του Κ.Υ Πάρου που πραγματοποιήθηκε στις 09/05 στο χώρο του Δημαρχείου έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

  • Η κατάσταση στο χώρο της υγείας για το νησί μας έχει πάρει πλέον δραματικές διαστάσεις.
  • Η επίσημη πολιτεία δεν ανταποκρίνεται πλέον ούτε καν στις στοιχειώδεις υποδομές που προβλέπει η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
  • Οι διαβεβαιώσεις του Διοικητή του Νοσοκομείου Σύρου για άμεση κάλυψη των αναγκών του Κ.Υ Πάρου παραμονές του Πάσχα έδειξαν με τον ποιο απροκάλυπτο τρόπο τον εμπαιγμό που συντελείται σε βάρος του παριανού λαού.
  • Ενδεικτικά αναφέρουμε την έλευση Παιδιάτρου μόνο για 4 μέρες , (αργίες του Πάσχα) την μετακίνηση διασώστη του ΕΚΑΒ και νοσηλεύτριας για 10 μέρες.
  • Σαν επιστέγασμα όλων των παραπάνω ήρθε να προστεθεί στους πολίτες και η επιβάρυνση των εξετάσεων για την έκδοση βιβλιαρίου υγείας σε όσους εργάζονται σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Εμείς σαν «ΠΑΡΟΣ-ΑΞΙΑ» προτείνουμε:

  • Άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών από τη Δημοτική Αρχή  για την πλήρη στελέχωση του Κέντρου Υγείας . Τρόποι υπάρχουν αρκεί  η Δημοτική Αρχή να βάλει ως πολιτική της προτεραιότητα την υγεία του κάθε παριανού, της κάθε παριανής, των παιδιών και των επισκεπτών του νησιού. Γιατί η υγεία  μας   είναι πάνω από όλα !
  • Ναι  στην υποβολή εξετάσεων  των εργαζομένων  σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για την προστασία της δημόσιας υγείας , αλλά γεννά ερωτηματικά σε όλους μας  ο χρόνος  και τρόπος που επιλέγεται η επιβολή τους ,  σε μια περίοδο που το Κέντρο Υγείας  Πάρου υπολειτουργεί και δεν  μπορεί να ανταποκριθεί σ’ αυτές, παρά μόνο ιδιώτες>
  • H ανάθεση καθηκόντων από την Δημοτική Αρχή για την έκδοση βιβλιαρίων υγείας να γίνει όχι από ένα μόνο γιατρό Κέντρου Υγείας όπως ισχύει σήμερα αλλά σε περισσότερους ιατρούς για την καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
  • Να γίνει σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, Υπουργό, Διοικητή Νοσοκομείου Σύρου,  ΔΙΠΕ στην Πάρο  .