Που πάνε μετά;

  
Με αφορμή το ετήσιο Σαλόνι Επαγγελματικό Σκαφών Αναψυχής, στου οποίου τα εγκαίνια στον Πόρο παραβρέθηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης, παρουσιάστηκαν στους ξένους επισκέπτες και τουριστικούς πράκτορες τα στοιχεία Διακίνησης Κρουαζιέρας τριμήνου (Ιανουάριος- Μάρτιος 2011), τα οποία είναι θετικά για το λιμάνι του Πειραιά. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τριμήνου 2011 του Ο.Λ.Π. Α.Ε. σε σχέση με τα στοιχεία του 2010:
Οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων αυξήθηκαν κατά 5,1 %
Οι αφίξεις επιβατών αυξήθηκαν κατά 58,1% εκ των οποίων οι επιβάτες transit κατά 72,9% (από 80.808 το 2010 σε 139.692 το 2011).
Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της έκθεσης ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης : «Τα στοιχεία του α’ τριμήνου δικαιώνουν τις προβλέψεις μας, ότι ακόμα και κατά τη διάρκεια του χειμώνα μπορεί να υπάρχει ανάκαμψη στο συγκεκριμένο χώρο. Ο Ο.Λ.Π. Α.Ε., όπως τόνισα και στο Συνέδριο της «Ένωσης Λιμένων Ευρώπης» (ESPO) στην Κύπρο με βάση το επενδυτικό του πρόγραμμα 2011-2015 θα καταστεί το λιμάνι-κόμβος (hub) για όλη την Ανατολική Μεσόγειο. Ο θαλάσσιος τουρισμός, τον οποίο ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. υπηρετεί με σημαντικά εκσυγχρονιστικά μέτρα και δαπάνες, θα φέρει σημαντικούς καρπούς και για τον Πειραιά και για την χώρα».