Προκρίσεις αθλητών ΝΟΠ στην εθνική ομάδα Optimist


Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου του ΝΟΠ, δύο αθλητές του Ναυτικού ομίλου Πάρου οι: Πατέλης Νικόλαος που κατετάγη  4ος, και η Θεοχαρίδη Βενετία που κατετάγη 7η στην γενική κατάταξη, περιλαμβάνονται στην εθνική ομάδα Optimist για το 2011 και θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει στην Tavira της  Πορτογαλίας.
Στους προκριματικούς αγώνες που έγιναν από 26-29 Απριλίου στην Ιτέα και διοργάνωσε η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία  είχαν κληθεί 94 αθλητές από όλη την Ελλάδα, οι έξι από το ΝΟΠ, που προκρίθηκαν και από σειρά άλλων διοργανώσεων. 
Οι υπόλοιποι τέσσερις αθλητές κατέλαβαν τις θέσεις: Γκόκα Αικατερίνη 15η, Μαθιέλης Φίλιππος 18η, Γκόκα Φιλίππα 22η και Δαφερέρας Γιώργος 42η, που φανερώνουν το υψηλό επίπεδο προετοιμασίας που είχαν. Η συνολική παρουσία της ομάδας κρίνεται πάρα πολύ καλή και φανερώνει το υψηλό επίπεδο προπονήσεων που γίνεται στον όμιλο, αρκεί να δει κανείς ότι οι αθλητές από την Πάρο βρίσκονται στους πρώτους 40 της γενικής κατάταξης, κάτι που λίγοι όμιλοι το έχουν καταφέρει ακόμα και από αυτούς  του κέντρου.
Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος ευχαρίστησε πάρα πολύ το μέλος του ομίλου κ.Α. Μαλατέστα για την παραχώρηση του αυτοκινήτου του και του χρόνου του για τη μεταφορά των σκαφών, επίσης ευχαρίστησε το μέλος κ.Δ.Κοντογιάννη για την παραχώρηση οχήματος για τη μεταφορά των αθλητών από και προς την Ιτέα, καθώς και τον πρόεδρο της επιτροπής αγώνων κ.Γ. Σκλαβούνο για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέλαβε προκειμένου οι αγώνες να έχουν το απαιτούμενο επίπεδο για την κατάρτιση της εθνικής ομάδας.