«Η μηλιά και το μήλο», θεατρική παράσταση στη Νάουσα

Ο Σύλλογος Γυναικών Νάουσας Πάρου Παρουσιάζει τη προσεχή περίοδο κάτι διαφορετικό, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τη «Γιορτή της Μητέρας». Έτσι, με τη συνεργασία της Θεατρικής Παιδικής Συντροφιάς του Χορευτικού Ομίλου Νάουσας Πάρου, θα ανεβάσει στη σκηνή της αίθουσας του «ΑΜΕΣ ΝΗΡΕΑΣ» την Κυριακή 8 Μαΐου 2011 και ώρα 8:00 μ.μ. το έργο του εκπαιδευτικού Παναγιώτη Σπύρου, (γραμμένο ειδικά για την ημέρα και την εκδήλωση αυτή): «Η μηλιά και το μήλο», με ελεύθερη είσοδο.

Λίγα λόγια για το έργο από τον δημιουργό του:

«Τέσσερα παιδιά μας αφηγούνται το παραμύθι της μηλιάς. Η μηλιά θυμάται κάθε όμορφη και άσχημη στιγμή παρέα με τα μηλαράκια της στα κλαδιά της, ενώ παράλληλα ανθρώπινες μορφές βιώνουν τα ίδια συναισθήματα με τη μηλιά. Μία πορεία από τη στιγμή που εμφανίζονται τα μήλα στα κλαδιά της μέχρι και κείνη τη στιγμή που ξαναμένει μόνη δίχως αυτά…
Άραγε, πόσες ομοιότητες με τη μηλιά;
Παιδί και μητέρα
Δύσκολο να στοχεύεσαι κάθε λεπτό τι έχει στο μυαλό της η μητέρα όταν σου λέει «για το καλό σου παιδί μου».
Δύσκολο να καταλάβει μία μητέρα ότι το παιδί της μεγαλώνει.
Παιδί και μητέρα, μία σχέση ιδιαίτερη και μοναδική. Με συγκρούσεις, με τρυφερότητα, με απογοήτευση, με χαρά, με λύπη. Αμέτρητες οι στιγμές επαφής και στοργής. Μα, μη μετρήσιμες παράλληλα καθώς δεν πρόκειται για μία ποσοτική ανταλλαγή υποχρεώσεων αλλά για μία ποιοτική εξέλιξη της ανθρώπινης φύσης».