Σφοδρή κριτική για Π. Ρήγα από το ΚΚΕ Πάρου
Με σημερινή ανακοίνωση η οργάνωση βάσης του ΚΚΕ Πάρου – Αντιπάρου ασκεί δριμεία κριτική στον βουλευτή ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων και υφυπουργό κ. Π. Ρήγα για την στάση του των τελευταίων μηνών για τα θέματα των Κυκλάδων με αιχμή την «απουσία» του στα προβλήματα υγείας. Ακολουθεί σχετική ανακοίνωση:

«Το θέατρο ως πνευματικό δημιούργημα είναι έμπνευση και γέννημα της Ελλάδας…» . Έτσι αρχίζει το μήνυμα του  Π. Ρήγα στις 24/3/11 για τη παγκόσμια μέρα του θεάτρου. Φαίνεται ότι ο υφυπουργός Οικονομίας, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, όπως και η κυβέρνηση της οποίας είναι μέλος, ζήλεψε τη δόξα των αρχαίων μας προγόνων.
Γιατί πρέπει να είσαι «μανούλα» της υποκριτικής τέχνης,

  • όταν η δημόσια υγεία στη χώρα και στο τόπο μας ξεθεμελιώνεται,
  • όταν ο ιδιωτικός τομέας θεριεύει,
  • όταν άνθρωποι κυριολεκτικά πεθαίνουν στη δρόμο και τους μαζεύουν εθελοντές γιατί όλα είναι διαλυμένα,
  • όταν εδώ και μήνες σαν βουλευτής του τόπου σου είσαι άφαντος και δεν λες κουβέντα για την «ταμπακιέρα»,

να εμφανίζεσαι ξαφνικά και να ισχυρίζεσαι  ότι «Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έχει ως προτεραιότητα τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στο νησιωτικό χώρο».
Είναι ειρωνεία και πρόκληση για χιλιάδες ανθρώπους που ζουν στην ανασφάλεια και που καθημερινά αναγκάζονται να πληρώνουν αδρά για να τους παρέχονται υπηρεσίες που δικαιούνται και σαν ασφαλισμένοι χρυσοπληρώνουν, να έρχεσαι ανερυθρίαστα να ανακοινώνεις «Μέτρα βελτίωσης της λειτουργίας του ΕΣΥ στις Κυκλάδες» .
Βέβαια αυτή η κυβέρνηση, οι  σύμμαχοι και οι υπηρέτες της, είναι γεγονός, ότι αξίζουν «χρυσή σφαίρα» ερμηνείας , αφού κάνουν πράξη τη πιο σκληρή, τη πιο ανελέητη και ανάλγητη πολιτική μετά τη μεταπολίτευση με άριστα σκηνοθετικά κόλπα. Ας έχουν το νου τους όμως στο κοινό της παράστασης, γιατί αν το λαϊκό θεριό ξεσηκωθεί δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν…