«Γύριζε, γύριζε τρελή μου ανέμη…», από το Σύλλογο Γυναικών Νάουσας

 

Μια πολύ όμορφη και άκρως επιμορφωτική διημερίδα με το γενικό τίτλο: «Γύριζε, γύριζε τρελή μου ανέμη…», διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Νάουσας Πάρου σε συνεργασία με το Γραφείο Πολιτιστικών Θεμάτων Π.Ε. Κυκλάδων το διήμερο 1-2/4/11, με το συγγραφέα-παραμυθά Δημήτρη Αβούρη.
Την πρώτη ημέρα, στο Κοινοτικό Μέγαρο Λευκών, παιδιά, γονείς αλλά και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία, συμμετέχοντας στην αφήγηση των παραμυθιών μαζί με τον παραμυθά, να γνωρίσουν ή να ξαναθυμηθούν τί σημαίνει λαϊκό παραμύθι, πώς βγαίνει απ’ την ίδια μας την καθημερινότητα, αλλά και το ότι καθετί που μας προβάλει κυρίως η τηλεόραση ως λαϊκό παραμύθι δεν είναι, τις περισσότερες φορές, παρά εύπεπτες ιστορίες που απλώς διασκεδάζουν.

 Την δεύτερη ημέρα, στο θέατρο του Δημοτικού Σχολείου Νάουσας Πάρου, εκπαιδευτικοί και γονείς μυήθηκαν στον τρόπο αφήγησης των παραμυθιών, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο θα οδηγήσουν τα παιδιά στην γνώση, στην όρεξη για δημιουργία ή ακόμα και σε διδάγματα μέσα από τον κόσμο του λαϊκού παραμυθιού. Ο καταπληκτικός παραμυθάς Δημήτρης Αβούρης μάγεψε το κάθε ηλικίας κοινό του και τις δύο ημέρες, ενώ πολλοί φορείς ζήτησαν να ξαναεπισκεφθεί το νησί μας για μια ανάλογη εκδήλωση, κάτι που μάλλον θα γίνει στο προσεχές διάστημα.
Ο Σύλλογος Γυναικών Νάουσας Πάρου σε σχετική του ανακοίνωση ευχαριστεί όλους όσοι βοήθησαν στο να πραγματοποιηθεί αυτή η διημερίδα και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο και τα μέλη του συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Λευκών, οπωσδήποτε την κα Αρσενία Δαβερώνα και το Ξενοδοχείο «Σένια», (που πάντα βοηθούν), για την φιλοξενία του καλεσμένου και φυσικά όλο τον κόσμο που συμμετείχε και τις δύο ημέρες στις «παραμυθοσυναντήσεις».