ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ: Με επιτυχία λειτούργησε το πρόγραμμα ¨Άγονη Γραμμή- Γόνιμη¨


Ο Δήμος Αντιπάρου συμμετείχε για πρώτη φορά φέτος στο πρόγραμμα ¨Άγονη Γραμμή- Γόνιμη¨, που αποτελεί το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα σε ελληνικά νησιά, διοργανώνεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ¨Διάδραση¨ και τελεί υπό την αιγίδα του Υπ. Παιδείας και τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν το Φεβρουάριο τρεις λέσχες ανάγνωσης: 1 για το Δημοτικό με το βιβλίο ¨Ο Άνθρωπος που μετρούσε την άμμο¨ της Gillian Brandshaw, 1 για το Γυμνάσιο με το βιβλίο ¨Αχμές ο γιος του Φεγγαριού¨ του Τεύκρου Μιχαηλίδη και 1 για ενήλικες με το βιβλίο ¨Logicomics¨ του Απόστολου Δοξιάδη. Επιπλέον τα παιδιά συνδέθηκαν μέσω skype με το συγγραφέα με τον οποίο είχαν μια μεγάλη και ενδιαφέρουσα συζήτηση.
Με τις μαθητικές λέσχες τα παιδιά ενθουσιάστηκαν, γνώρισαν τον κοχλία του Αρχιμήδη και τη λειτουργία του και κατασκεύασαν καταπέλτες, αφού το βιβλίο τους αναφερόταν στον μεγάλο αυτό Μαθηματικό και Πατέρα της Μηχανικής.

Στο Γυμνάσιο, η λέσχη συνεχίστηκε και συνδυάστηκε με προβολές ανάλογων ταινιών από το πρόγραμμα.
Από 03-08/4ου η ¨Άγονη Γραμμή¨ ξαναέπιασε λιμάνι στην Αντίπαρο. Λειτούργησαν 2 τμήματα ψηφιδωτού για ενήλικες, 2 τμήματα δημιουργίας comics για τα παιδιά του Γυμνασίου και του Δημοτικού και 1 τμήμα παραδοσιακών χορών από το Λύκειο των Ελληνίδων. Η συμμετοχή τόσο από τη μαθητική κοινότητα του νησιού, όσο και από τους ενήλικες ήταν εντυπωσιακή σε όλα τα εργαστήρια και στις άλλες δράσεις.
Δόθηκε η δυνατότητα να αξιοποιηθεί γόνιμα και δημιουργικά ο χρόνος μέσα στο δύσκολο χειμώνα και να διευρυνθούν οι γνώσεις τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των παιδιών.
Την Κυριακή 03/4ου για πρώτη φορά στα χρονικά της Αντιπάρου δόθηκε η ευκαιρία  να φιλοξενηθούν στην Αντίπαρο το σύνολο χάλκινων πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.
Στην επιτυχία του προγράμματος συνέβαλαν οι διευθυντές, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές των σχολείων με την άψογη συνεργασία τους και οι επιχειρηματίες του τόπου με την φιλοξενία των εκπαιδευτών.
Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου ο δήμαρχος κ. Λεβεντάκης είπε: «Θέλουμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας ότι οι ενέργειες αυτές αποτελούν μόνο την αρχή μιας νέας αντίληψης στο πλαίσιο προγραμματισμένων πολιτιστικών δράσεων του Δήμου μας».