«Συγχαρητήρια» στους αγωνιζόμενους πολίτες, αλλά και κριτική στάση σε «περίεργες» συμπεριφορές

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου Σύρου Δημήτρης Τσίργης επισκέφθηκε την Παρασκευή 1/04/11 την Πάρο. Το εν λόγω στέλεχος είναι ένας από τους τρεις που είναι υπεύθυνοι για τον τομέα υγείας των νησιών μας (Ιεραρχικά: Υπουργός Υγείας, Πρόεδρος ΔΥΠΕ Νοτίου Αιγαίου, Πρόεδρος Νοσοκομείου Σύρου). Αυτό ισχύει γιατί τα Κέντρα Υγείας των Κυκλάδων ανήκουν διοικητικά στο νοσοκομείο της πρωτεύουσας.
Ο κ. Δ. Τσίγρης «επέλεξε» να συναντηθεί μόνο με τον δήμαρχο Πάρου κ. Βλαχογιάννη και εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου Πάρου και βεβαίως με τον επιστημονικό διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πάρου κ. Ανδρόνε.

Αυτό προκάλεσε απορίες, αφού προκειμένου να διεκδικήσουν τα νησιά μας Πάρος και Αντίπαρος την αποκατάσταση των βασικών ελλείψεων του Κέντρου Υγείας Πάρου – Αντιπάρου έχει ληφθεί ομόφωνη διαπαραταξιακή απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο Πάρου για την σύσταση επιτροπής διεκδίκησης που θα ενεργεί για το συγκεκριμένο θέμα. Σε αυτό έχουν συμφωνήσει και οι τρεις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου Αντιπάρου που στηρίζουν και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που κάνουν τα νησιά μας για να βρεθούν λύσεις στον τομέα της υγείας.
Εκπρόσωποι των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Πάρου, της Αντιπάρου κλπ, δεν κλήθηκαν από κανένα σε αυτές τις συναντήσεις.
Με αυτήν την έννοια, εύλογα είναι και τα ερωτηματικά για την στάση του δημάρχου κ. Βλαχογιάννη.


    
Άλλο ένα «περίεργο» από την επίσκεψη του κ. Τσίγρη είναι ότι δεν θεώρησε σκόπιμο να ενημερώσει τα ΜΜΕ της Πάρου για το περιεχόμενο της επίσκεψής του, ούτε καν μετά από αυτή. Βεβαίως, εμείς εντοπίσαμε την επίσκεψη και δώσαμε από την Παρασκευή ένα μέρος των πληροφοριών που προέκυψαν (βλέπε: http://fileleutheros.pblogs.gr/2011/04/mhden-kai-mhden-sto-ky-paroy-nees-exelixeis.html).

Δεδομένου του ότι οι κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται στην Πάρο για την υγεία το τελευταίο τρίμηνο, απευθύνονται και εναντίον του κ. Τσίγρη (λόγω της ιδιότητας του), προξενεί απορία τουλάχιστον το να επισκέπτεται το Κέντρο Υγείας του νησιού, σχεδόν «κρυφά».
Εξαιτίας αυτής της τακτικής, προέκυψαν και οι πρώτες αντιδράσεις από το συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου» (Κ. Ροκονίδας) με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε σήμερα (4/04/11) η οποία ακολουθεί:

«Πέρασε μια βδομάδα από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του λαού της Πάρου και της Αντιπάρου σχετικά με τη τραγική κατάσταση της δημόσιας υγείας στα νησιά μας. Από την επόμενη ημέρα με την αυθόρμητη συμμετοχή συμπατριωτών μας, αποκλείστηκε η υπηρεσία είσπραξης των 5 € και όλη τη βδομάδα που μας πέρασε δεν εισπράχθηκε ούτε σεντς. Χαιρετίζουμε όσους με τη παρουσία  και τη συμμετοχή τους, βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτό.


Στο ίδιο διάστημα τα γεγονότα δείχνουν ότι η κατάσταση σήμερα είναι χειρότερη από πριν. Συγκεκριμένα οι πολυδιαφημισμένοι ερχομοί παθολόγου και παιδιάτρου δεν θα πραγματοποιηθούν. Αντίθετα δεχθήκαμε στη Πάρο μια «περίεργη» ως τους σκοπούς της επίσκεψη. Αναφερόμαστε στον ερχομό του διοικητή του Νοσοκομείου Σύρου και στις επιλεκτικές του συναντήσεις. Από ότι γνωρίζουμε πάντως, δεν είπε, μιας και είναι στις αρμοδιότητες του, πότε θα λειτουργήσει το ακτινολογικό αφού εδώ και μια εβδομάδα είναι χαλασμένο το εμφανιστήριο.
Το είπαμε  στη συγκέντρωση και το επαναλαμβάνουμε και τώρα.
Η ολομέτωπη επίθεση της κυβερνητικής πολιτικής  και στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας θα ενταθεί. Ήδη ο υπουργός Υγείας  τη προηγούμενη εβδομάδα εξήγγειλε την συγχώνευση και κατάργηση Νοσοκομείων στο όνομα της αποτελεσματικότητας του δημόσιου συστήματος υγείας!!! Αυτή η πολιτική δεν  διορθώνεται, δεν αλλάζει αλλά μόνο ανατρέπεται. Εκτιμούμε ότι είναι απαραίτητη  η κλιμάκωση των τρόπων διεκδίκησης και η παραπέρα μαζικοποίηση του αγώνα μας για δημόσιες, σύγχρονες, δωρεάν υπηρεσίες υγείας. Είναι φανερά αναγκαίο, ότι ο Δήμαρχος πρέπει να αναλάβει τη πρωτοβουλία ώστε η Επιτροπή Αγώνα να συνεδριάσει άμεσα».