Δενδροφύτευση στην Παροικιά


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Κοινότητας Παροικιάς απευθύνεται πρόσκληση στους πολίτες για συμμετοχή σε εθελοντική δενδροφύτευση. Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:

«Ο Πρόεδρος και το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Πάρου καλούν όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο κλάδεμα των δέντρων, τη δενδροφύτευση και τον καθαρισμό της περιοχής που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή  3 Απριλίου  στο λόφο των Αγίων Αναργύρων.

Οι ενέργειες αυτές αποτελούν την αφετηρία μιας σειράς παρεμβάσεων που στοχεύουν αφ’ ενός στη βελτίωση της εικόνας του τόπου μας, στη δημιουργία ενός φιλικού και βιώσιμου φυσικού περιβάλλοντος, αφ’ ετέρου στην ενίσχυση της εθελοντικής συνείδησης  των συμπολιτών μας και εντάσσονται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το 2011 ως έτος εθελοντισμού. Στις σημερινές συνθήκες κρίσης και απαξίωσης αποτελεί καθήκον και αναγκαιότητα η συμμετοχή και η εθελοντική προσφορά του καθενός από εμάς. Το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Πάρου με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, θα κινηθεί σ’ αυτή την κατεύθυνση, πιστεύοντας ότι οι ανθρώπινες αξίες που ευδοκίμησαν στον τόπο μας εξακολουθούν να παραμένουν βαθιά ριζωμένες στη συνείδηση του Παριανού Πολίτη. Γι’ αυτό λοιπόν παίρνουμε μαζί μας τα τσαπάκια μας, τα «δισάκια» μας με νεράκι και σαντουϊτσάκι, μπόλικη καλή διάθεση και συναντιόμαστε όλοι μαζί, την Κυριακή, στις 10.30΄ π.μ., στην αφετηρία του Κ.Τ.Ε.Λ., απ’ όπου θα αναχωρήσουμε για τον προορισμό μας, ανάλογα με τον καιρό που θα μας κάνει, με λεωφορείο, προσφορά της κοινοπραξίας λεωφορειούχων Πάρου. Παράκληση τα μικρά παιδιά να συνοδεύονται από τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους. Να μην ξεχάσουμε ότι στο τέλος της βόλτας μας θα ψήσουμε χταποδάκι στα κάρβουνα και θα τιμήσουμε το ντόπιο κρασί του νησιού μας, επιβραβεύοντας όλους τους συμμετέχοντες για την προσφορά τους. Όλοι μαζί θα κάνουμε την Παροικιά, ακόμα ομορφότερη!