ΗΑΤΤΑ: Γενική Συνέλευση ΗΑΤΤΑ και εκλογές νέου Δ.Σ.

 


Αισιόδοξα μηνύματα για το 2011
Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου του φοτρέα με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) (χθες), Δευτέρα 28/3/2011, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του απερχόμενου Δ.Σ. του ΗΑΤΤΑ, κ. Γιώργος Τελώνης, ο οποίος αναφέρθηκε στα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των τουριστικών γραφείων, ζήτησε την υιοθέτηση  μια εθνικής στρατηγικής, ενός στρατηγικού δόγματος για τον τουρισμό. Τέλος αναφέρθηκε στην απόφαση που υπέγραψε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κα Λούκα Κατσέλη, για την επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών πέραν του μόνιμου, και για το εποχιακό προσωπικό των τουριστικών γραφείων και τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις θετικές προοπτικές του ελληνικού τουρισμού για το 2011.
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε το ΗΑΤΤΑ για την άριστη και αποδοτική συνεργασία επισήμανε  ότι «η συνεργασία όλων των φορέων του τουρισμού είναι κομβικής σημασίας και είναι μεγάλο στοίχημα. Στόχος για την πολιτεία είναι να κερδίσουμε μόνιμους λάτρεις της Ελλάδας, οι οποίοι με τη σειρά τους να γίνουν πρεσβευτές της στο εξωτερικό”. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στη συνεισφορά των τουριστικών γραφείων και στο έργο που αυτά επιτελούν στο τουριστικό προϊόν της χώρας, χαρακτηρίζοντας το, κομβικό. Τόνισε ότι ενδεικτικό της δυναμικής των τουριστικών γραφείων, τα οποία αποτελούν στο εξωτερικό συνεργάτες και σημαντικές πηγές πληροφόρησης για τις αγορές, είναι η πρωτοβουλία της ελληνικής τουριστικής ηγεσίας για τη δυνατότητα χορήγησης Visa από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες επικεντρώνοντας στην αγορά της Ρωσίας.
Ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Δημήτριος Κουσελάς, αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Κυβέρνησης για στήριξη του κλάδου των τουριστικών γραφείων, απτό δείγμα της οποίας είναι η ειδική ρύθμιση που έγινε στην περαίωση. Δεσμεύτηκε να εξετάσει τα εκκρεμή θέματα του κλάδου που σχετίζονται με τη φορολογητέα ύλη. Αναφέρθηκε επίσης στον κοινό στόχο της Κυβέρνησης για 12 μήνες τουρισμό και στην  προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων που αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξή του.
Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τ. Υπουργός,  κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία που είχε με το ΗΑΤΤΑ για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και έκανε ειδική μνεία  στον αναπτυξιακό χαρακτήρα του τουρισμού και στην ανάγκη στοχευμένης προβολής. Επικρότησε την πρόταση του Προέδρου του ΗΑΤΤΑ για την ύπαρξη ενός στρατηγικού δόγματος για τον τουρισμό. Στη σύνθεση των δυνάμεων του κλάδου των τουριστικών γραφείων και της αερομεταφοράς, με στόχο την ποιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες, πιστεύει και ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean Airlines, η οποία είναι ο μεγάλος χορηγός του ΗΑΤΤΑ.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα  παρουσίαση του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, κ., Λεωνίδα Αντωνόπουλο με τίτλο “Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων στον Τουρισμό”. Μετά την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης πραγματοποιήθηκαν οι Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΗΑΤΤΑ .
Το νεοεκλεγέν 15μελές Δ.Σ. έχει ως εξής (με αλφαβητική σειρά):
Αμαραντίδου Δέσποινα Artion Conferences & Events Θεσσαλονίκη
Αντωνακάκης Γεώργιος Alpine Travel Χανιά
Γκιόκας ΚωνσταντίνοςCarlson Wagonlit Travel Αθήνα
Θεοφανοπούλου ΜαρίαDanae Travel Bureau  Αθήνα
Ιωακειμίδης ΙωακείμVenus Travel  Αθήνα
Καμμένος Μάριος  Four Ways TravelΒόλος
Καραμπατζάκη Ευαγγελία Leon ToursΑλεξανδρούπολη
Κελαϊδίτης Νικόλαος Passepartout Tours Αθήνα
Κοντός Βασίλειος Corfu Holidays Κέρκυρα
Μαρούτσος ΓεώργιοςZita Travel Consultants Αθήνα
Παπαδάκης Ιωάννης Sunnydays on CreteΗράκλειο
Παπαθανάσης ΝικόλαοςTUI HellasΑθήνα
Σκάγια Βασιλική Dayrise Holidays Θεσσαλονίκη
Τελώνης Γεώργιος  Ferry CenterΠάτρα
Τσιλίδης Λύσανδρος  Nel TravelΠειραιάς

 Η παρουσία τόσο παλιών και έμπειρων μελών, όσο και νέων προσώπων δίνει μια νέα δυναμική στο Δ.Σ. του ΗΑΤΤΑ. Τέλος ιδιαίτερη ικανοποίηση προκαλεί και το γεγονός ότι μεταξύ των μελών του νέου Δ. Σ. υπάρχουν εκπρόσωποι γραφείων, από την Αθήνα και την περιφέρεια, που καλύπτουν όλο το φάσμα δραστηριοτήτων και εξειδίκευσης εξασφαλίζοντας τεχνογνωσία και εμπειρία σε κάθε τομέα.