Χωρίς αγώνα τα προβλήματα στην υγεία θα γίνουν μεγαλύτερα, λέει η Λαϊκή Συσπείρωση


Από τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση» του δημοτικού συμβουλίου Πάρου – Αντιπάρου δόθηκε στη δημοσιότητα ο χαιρετισμός που έκανε ο επικεφαλής Κ. Ροκονίδας κατά την εκδήλωση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Πάρου εχτές την Κυριακή 27 Μαρτίου 2011. Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:

«ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 27/3/11  
ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ

Μετά τη λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων και συντάξεων,
Μετά τη λαίλαπα της επίθεσης κατά των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και των ελευθεροεπαγγελματιών,
Μετά το τσουνάμι της οικονομικής ύφεσης και την εκτίναξη της ανεργίας σε ύψη ρεκόρ,
Μετά την επιβολή των φοροεισπρακτικών μέτρων που εξαφανίζουν το λαϊκό εισόδημα,
Ήρθε και η ώρα της υγείας.


Ήρθε η ώρα που οι ασφαλισμένοι, οι ανήμποροι, οι συνταξιούχοι, οι χρόνια πάσχοντες πρέπει να πληρώνουν 5€ ευρώ για να περάσουν τη πόρτα του ΚΥ.
Ήρθε η ώρα να μην έχουμε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό για μας και τα παιδιά μας ούτε αυτό που είχαμε προ 20 ετίας.
Ήρθε η ώρα να μην έχουμε τον τρόπο μεταφοράς όταν χρειαστεί από το τόπο συμβάντος στο ΚΥ .
Ήρθε η ώρα να μην έχουμε  στο ΚΥ και τα ιατρεία τα απαραίτητα αναλώσιμα, από γάζες και οινόπνευμα μέχρι χλωρίνη καθαρισμού και φιαλίδια εξετάσεων.
Και ήρθαν τα πράγματα έτσι και σε αυτό τον τόπο, που λόγω «Βελέντζειου Ιδρύματος» στο κράτος δεν έχει κοστίσει ούτε καν αυτό το ΚΥ.  Ακόμα και για αυτό το περιβόητο νοσοκομείο, σε μας, τη τοπική κοινωνία ανέθεσαν την εξεύρεση του χώρου ανέγερσης, για να μας φορτώσουν τελικά και τα τυχόν στραβοπατήματα.
Αυτά που καθημερινά βλέπουμε και εισπράττουμε είναι αποτέλεσμα των κυβερνητικών μέτρων για το χώρο της υγείας, μέτρα που ούτε προσωρινά είναι, ούτε τα τελευταία.
Η κυβερνητική πολιτική έχει κηρύξει διωγμό  ότι έχει απομείνει από τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και τις παροχές για τα λαϊκά στρώματα.
Λέει ψέματα ότι με τα μέτρα που προωθεί θα βελτιώσει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τις παροχές σε υπηρεσίες πρόνοιας με το νοικοκύρεμα και τον περιορισμό της σπατάλης.
Η αλήθεια είναι ότι μείωσαν εφέτος την κρατική χρηματοδότηση στα δημόσια νοσοκομεία κατά 600 εκ ευρώ και στην πρόνοια κατά 168 εκ ευρώ.
Λέει ψέματα η κυβέρνηση ότι τα μέτρα που προωθεί δεν θα φέρουν μειώσεις παροχών στα λαϊκά στρώματα, δηλαδή αυτό που ζούμε σαν αποτέλεσμα της πολιτικής της. 
Η αλήθεια είναι ότι θα χρειαστεί να βάλουμε βαθειά το χέρι στη τσέπη για να πληρώσουμε τις όποιες παροχές υγείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο  ΟΠΑΔ  έπαψε πρόσφατα να καλύπτει πάνω από 300 εξετάσεις των ασφαλισμένων του.
Το κόστος στην υγεία δεν το διαμορφώνουν οι ανάγκες της λαϊκής οικογένειας αλλά το δημιουργούν τα κέρδη των βιομηχανιών του φαρμάκου, του ιατρικού, τεχνολογικού εξοπλισμού, του υγειονομικού και αναλώσιμου υλικού. Δεν είναι τυχαίο ότι τα συνολικά κέρδη των 116 μεγαλύτερων φαρμακευτικών εταιρειών το 2009, μέσα στην κρίση ήταν 516 εκατομμύρια ευρώ.
Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες,
Η κατάσταση της δημόσιας υγείας στη χώρα και επόμενως στη Πάρο και την Αντίπαρο σήμερα, και αύριο αν δεν αντιδράσουμε,  αποτελούν την ατράνταχτη απόδειξη των ισχυρισμών μας και τη διάψευση της κυβερνητικής προπαγάνδας.
Καμία συναίνεση σ’ αυτήν την πολιτική που κάνει τις υπηρεσίες υγείας – πρόνοιας ακόμη περισσότερο ένα απρόσιτο και ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.
Ας αντιληφθούμε όλοι μας, ότι τα προβλήματα που μας κινητοποιούν σήμερα δεν οφείλονται στις παραλείψεις υπηρεσιακών παραγόντων.
Οφείλονται στην σκληρή ανάλγητη κυβερνητική πολιτική που έχουμε απέναντι μας και πρέπει να αντιπαλέψουμε μαζικά, με συνέπεια  και με συνέχεια .
Δεν τελειώσαμε  σήμερα.
Συνεχίζουμε αύριο με τον αποκλεισμό των υπηρεσιών του ΚΥ για να μην εισπράττεται το 5 € και όσο δεν παίρνουμε απαντήσεις και εισπράττουμε κοροϊδία θα κλιμακώνουμε τις αντιδράσεις μας.
Ας πάρουμε όλοι θέση τώρα στην οργανωμένη λαϊκή πάλη, το μόνο όπλο που έχουμε στα χέρια μας για να έχουμε πλήρεις, σύγχρονες και δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με δημόσιες Μονάδες Υγείας πλήρως στελεχωμένες και εξοπλισμένες».