Ανακοίνωση του ΚΚΕ Πάρου – Αντιπάρου για την κινητοποίηση για το Κέντρο Υγείας

 

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυταπασχολούμενοι,
αγρότες, υγειονομικοί, νέοι και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών,

Η κυβέρνηση, με τη στήριξη της ΕΕ και την ουσιαστική συναίνεση των συμμάχων της εντός και εκτός Βουλής, έχει κηρύξει διωγμό σε ότι έχει απομείνει από τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και τις παροχές για τα λαϊκά στρώματα. Λέει ψέματα ότι με τα μέτρα που προωθεί θα βελτιώσει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τις παροχές σε υπηρεσίες πρόνοιας με το νοικοκύρεμα και τον περιορισμό της σπατάλης. Η αλήθεια είναι ότι μείωσαν εφέτος την κρατική χρηματοδότηση στα δημόσια νοσοκομεία κατά 600 εκ ευρώ και στην πρόνοια κατά 168 εκ ευρώ.
Λέει ψέματα η κυβέρνηση ότι τα μέτρα που προωθεί δεν θα φέρουν μειώσεις παροχών στους εργαζόμενους.
Η αλήθεια είναι ότι δεν θα μειωθούν, εάν τα λαϊκά στρώματα βάλουν βαθειά το χέρι στη τσέπη για να τις πληρώσουν.
Το κόστος στην υγεία το δημιουργούν τα κέρδη των βιομηχανιών του φαρμάκου, του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, του υγειονομικού και αναλώσιμου υλικού. Δεν είναι τυχαίο ότι τα συνολικά κέρδη των 116 μεγαλύτερων φαρμακευτικών  εταιρειών το 2009, μέσα στην κρίση ήταν 516 εκατομμύρια ευρώ. Η κατάσταση της δημόσιας υγείας στη Πάρο και την Αντίπαρο αποτελούν την ατράνταχτη απόδειξη των ισχυρισμών μας και τη διάψευση της κυβερνητικής προπαγάνδας.
Αυτά τα μέτρα ούτε προσωρινά είναι, ούτε τα τελευταία.
Καμία συναίνεση σ΄ αυτήν την πολιτική που κάνει τις υπηρεσίες υγείας – πρόνοιας ακόμη περισσότερο ένα απρόσιτο και ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.
Πάρτε θέση τώρα στην οργανωμένη λαϊκή πάλη για να έχουν όλοι πλήρεις, σύγχρονες και δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με δημόσιες Μονάδες Υγείας πλήρως στελεχωμένες και εξοπλισμένες. 
Δώστε μαχητικά το παρόν στη συγκέντρωση 
τη Κυριακή 27 Μαρτίου ώρα 12 το μεσημέρι στο Κ.Υ. ΠάρουΚομματική Οργάνωση Βάσης Πάρου    
Πάρος 23/3/2011