Το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου


Σύμφωνα με τo υπ’αρ.πρωτ. 11493/9-3-11 έγγραφο του ΥΠ.ΕΣ.AΠ.κ΄ΗΛ.Δ., ο εορτασμός της ιστορικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 θα πραγματοποιηθεί και φέτος  με ιδιαίτερη λαμπρότητα στα σχολεία και λοιπά εκπαιδευτικά ιδρύματα, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ και τους οργανισμούς.
Με το παρόν παρακαλούνται όλες οι Θρησκευτικές, Αστυνομικές, Λιμενικές και Πολιτικές Αρχές, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, οι Οργανώσεις, τα Σωματεία και όλοι οι Δημότες και κάτοικοι του Δήμου Πάρου να συμμετάσχουν στον Πανηγυρικό Εορτασμό της Επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας.
H επέτειος της  25ης  Μαρτίου, με τον ιδιαίτερο διπλό  εθνικό και θρησκευτικό  συμβολισμό που την διακρίνει ,αποτελεί αναμφίβολα το σπουδαιότερο γεγονός της ιστορίας του Ελληνικού Γένους και την αφετηρία της ελεύθερης ύπαρξης του Νεότερου Ελληνικού  Κράτους.
Την ημέρα αυτή  ας αναλογισθούμε τα οράματα, τα διδάγματα και τα  ιδανικά των ηρώων της επανάστασης  και ας αποτείνουμε φόρο τιμής στους προγόνους μας  οι οποίοι χάραξαν το δρόμο για την Εθνική μας  ολοκλήρωση.
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Γ.ΠΟΥΣΣΑΙΟΣ

Πρόγραμμα
Πανηγυρικού Εορτασμού της 25ης Μαρτίου 1821
Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών, Κοινοτικών και Ιδιωτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Τραπεζών, οικιών και ελλιμενισμένων πλοίων,  από της ογδόης πρωινής ώρας της 23 Μαρτίου  μέχρι και της δύσης του ηλίου της 25ης Μαρτίου.

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011
Εορτασμός της Ιστορικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 με μεγάλη λαμπρότητα στα σχολεία, τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους οργανισμούς.
Ώρα 11:00 π.μ    
Προσκύνημα, κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της ηρωΐδας Μαντώς Μαυρογένους από αντιπροσωπείες μαθητών Ενιαίου Λυκείου Πάρου, ΕΠΑΛ, Γυμνασίου Πάρου και Δημοτικών Σχολείων Παροικίας, προσερχόμενους με επικεφαλής καθηγητές και δασκάλους. Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών καταστημάτων της χώρας, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου.

 Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011
07:30 π.μ
Θα σημάνουν  χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών.

Ώρα 10:00 π.μ
Επίσημη δοξολογία στο Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, παρουσία Αρχών, Οργανώσεων, Σωματείων και κατοίκων. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η  εκπαιδευτικός του 1ου Δημοτικού Παροικίας Πάρου κα Παυλάκη Αγγελική.

Ώρα 10:30 π.μ
Επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των τοπικών αρχών, στο χώρο του Μνημείου Πεσόντων, από εκπρόσωπους των τοπικών αρχών, εκπρόσωπους των Σωμάτων Ασφαλείας,  των πολιτικών κομμάτων, Συλλόγων και Σχολείων. Τήρηση ενός λεπτού σιγή στο χώρο του Μνημείου των Πεσόντων. Εθνικός Ύμνος από τη Φιλαρμονική του Δήμου Πάρου.

Ώρα 11:00 π.μ
Παρέλαση των μαθητών των σχολείων της Παροικίας στην Παραλιακή Λεωφόρο, Ακτή Γιάννη Πάριου. Χώρος των επισήμων η εξέδρα απέναντι από το Α’ Κ.Α.Π.Η Δήμου Πάρου. Μετά το πέρας της Παρελάσεως ο κ. Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου θα δεξιωθούν στο χώρο του A’ Κ.Α.Π.Η Δήμου Πάρου τις Αρχές και όλους τους Πολίτες. Θα ακολουθήσουν Εθνικοί παραδοσιακοί χοροί από το Χορευτικό συγκρότημα του Δήμου Πάρου. Τελετάρχης ορίζεται ο κος Μαούνης Δημήτριος εκπαιδευτικός  Φυσικής Αγωγής του1ου Δημοτικού Παροικίας Πάρου, και βοηθός Τελετάρχη ο κος Γιώργαρος Δημήτριος υπάλληλος  της Δημοτικής Αστυνομίας.

 Κατάθεση Στεφάνων θα γίνει από τους φορείς:
1. Δήμος  Πάρου
2. Περιφερειακή Ενότητα Πάρου -Αντιπάρου
3. Λιμεναρχείο Πάρου
4. Αστυνομικό Τμήμα Πάρου
5. Πυροσβεστική Υπηρεσία Πάρου
6. Εθνική Αντίσταση
7. Ανάπηροι – Θύματα  Πολέμου  – Εφεδροπολεμιστές
8. Εθνική Αντίσταση
9. Ενιαίο Λύκειο Πάρου
10. Ε.Π.Α.Λ  Πάρου
11. Γυμνάσιο Πάρου
12. 1ο Δημοτικό Σχολείο  Πάρου
13. 2ο Δημοτικό Σχολείο Πάρου
14. Δ.Ο Π.Α.Σ.Ο.Κ  Πάρου
15. Τ.Ο  Ν.Δ Πάρου
16. Κ.Ο Κ.Κ.Ε Πάρου
17. Π.Κ. ΣΥΡΙΖΑ Πάρου
18. Α.Μ.Ε.Α.Ι. ΚΥΚΛΑΔΩΝ
19. Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Δυτικών Κυκλάδων
20. Εμποροεπαγγελματικός  Σύλλογος Πάρου -Αντιπάρου
21. Ν.Ο.Π
22. Α.Ο. Πάρου
23. Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνικού Καράτε
24. Εξωραϊστικός-Εκπολιτιστικός Σύλλογος Καμαρών
25. Σύλλογος Κρητικών Πάρου – Αντιπάρου «Ο Ψηλορείτης»