«Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ» ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ


Από τον Δήμο Πάρου δημοσιοποιήθηκε σήμερα δελτίο τύπου με το οποίο ανακοινώνεται η συμμετοχή του σε συμβολική πρωτοβουλία για το περιβάλλον. Οι πολίτες καλούνται να συμμετέχουν. Οι πολίτες του νησιού, ασχέτως με το αν θα συμμετέχουν ή όχι στο «κάλεσμα» του Δήμου, είναι σημαντικό να γνωρίζουν το Σάββατο 26 Μαρτίου από 20:30 έως 21:30 θα σβήσει ο δημοτικός φωτισμός (δρόμοι, πλατείες κλπ) οπότε θα πρέπει να επιδειχθεί η δέουσα προσοχή στην κυκλοφορία. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:  

«Μετά από τρία χρόνια όλο και πιο δυναμικής παγκόσμιας ανταπόκρισης η «Ώρα της Γης» γίνεται θεσμός και ένας απλός τρόπος να αποδείξουμε ότι πέρα από γεωπολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές διαφορές, παραμένουμε πολίτες ενός κοινού τόπου «Του πλανήτη Γη». Φέτος, η Ώρα της Γης 2011 ξεπερνάει τον ίδιο της τον εαυτό! Μας θέτει απλά ερωτήματα για το τι πραγματικά κάνουμε για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, μετά από την μια συμβολική ώρα στο σκοτάδι. Φέτος λοιπόν, το Σάββατο, 26 Μαρτίου, στις 8:30 το βράδυ, καλούμε όλους τους πολίτες της Πάρου να σβήσουν τα φώτα τους.

Ξεπεράστε τη μία ώρα! Ξεπεράστε τον ίδιο σας τον εαυτό!

Η Ώρα της Γης 2011 απευθύνεται σε κάθε πολίτη, κάθε επιχείρηση και κάθε ανθρώπινη κοινότητα στον πλανήτη. Μας καλεί να δράσουμε, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να συμμετέχουμε ενεργά σε πρωτοβουλίες για ένα βιώσιμο μέλλον. Πασίγνωστες τοποθεσίες, μνημεία και κτίρια σε όλο τον πλανήτη θα σκοτεινιάσουν και φέτος. Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα σβήσουν τα φώτα τους και θα ενώσουν για μία ώρα τις ζωές για το μέλλον του πολύτιμου πλανήτη μας.

Η Ώρα της Γης είναι ένα μήνυμα ελπίδας και δράσης. Πως συμμετέχει ο Δήμος Πάρου

Ο Δήμος Πάρου έχει ήδη δηλώσει επίσημα συμμετοχή στην πρωτοβουλία αυτή που διοργανώνεται από την WWF και την ώρα εκείνη θα σβήσει το δημοτικό φωτισμό στην προσπάθειά του να συμβάλλει στην διαμαρτυρία για την αλλαγή του κλίματος.
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΛΟΙΠΟΝ, 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 ΣΤΙΣ 20:30,
ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ».