Καλή προσπάθεια από τη δημοτική τουριστική επτροπή


Από την επιτροπή τουρισμού Δήμου Πάρου δημοσιοποιήθηκε σήμερα (12/3) προσπάθεια για τη δημιουργία τουριστικών πακέτων με τιμές προσφοράς εισιτηρίου πλοίου και καταλυμάτων της Πάρου σε συνδυασμό, για το προσεχές Φθινόπωρο, δηλαδή σε περίοδο χαμηλής επισκεψιμότητας με σκοπό την τόνωση της.
Είναι η πρώτη έμπρακτη σοβαρή προσπάθεια αυτής της επιτροπής να παράξει έργο χειροπιαστό και ωφέλιμο κρίνοντας όλα τα χρόνια λειτουργίας της. Χωρίς να σημαίνει ότι σε αυτή την επιτροπή δεν συμμετείχαν κατά καιρούς σοβαροί άνθρωποι οι οποίοι όμως απογοητευμένοι την εγκατέλειπαν γρήγορα κυρίως τα τελευταία χρόνια όπου η βλακεία, η τεμπελιά, η έλλειψη γνώσης και η μανιώδης προσπάθεια για φιγούρα των πολιτικών υπευθύνων της επιτροπής περίσσευε.
Τονίζεται ότι στην προσπάθεια συμφώνησε και συνέδραμε και ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης στην επιτροπή (Γ. Μπαφίτης) όπως μας δίνει να καταλάβουμε το δελτίο τύπου. Αυτό αποδεικνύει στην πράξη ότι όταν γίνεται κάτι σωστό οι εκάστοτε πολιτικοί της αντιπολίτευσης συμφωνούν, χωρίς να χρειάζεται να «συγχωνεύονται» με τις διοικήσεις για θέσεις και προνόμια και έτσι να χάνεται η θεσμοθετημένη ελεγκτική αντιπολίτευση. Μπράβο και στην εταιρεία που συνεργάζεται.
σχόλιο στην είδηση του Κώστα Δραγάτη

Ακολουθεί το κείμενο από το δελτίο τύπου:

«Επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του Δήμου Πάρου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατά την πρώτη συνεδρίαση της Τουριστικής επιτροπής που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Μαρτίου, μας έγινε γνωστό, μέσω του προέδρου του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου-Αντιπάρου κ. Α. Αλιπράντη, πρόταση της Blue Star ferries, δημιουργίας «οικονομικών πακέτων προσφοράς» για το νησί μας. Την Πέμπτη συναντηθήκαμε με τον κ. Σακέλη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας από τον οποίο είχαμε μια ενδιαφέρουσα ενημέρωση αλλά και πρόταση συνεργασίας.
Σήμερα Παρασκευή 11 Μαρτίου συναρτηθήκαμε εκτάκτως τα εξής μέλη της Τουριστικής επιτροπής: Μαρία Χανιώτη, Στέλλα Φυρογένη, Αργυρώ Φίλη, Αλέκος Καρποδίνης, Σούλα Τζανακοπούλου και Γιώργος Μπαφίτης.
Διερευνήσαμε την δυνατότητα ανάπτυξης πρωτοβουλίας για την πραγματοποίηση της πρότασης της  Blue Star ferries, δημιουργίας «οικονομικών πακέτων προσφοράς», από την εταιρεία αλλά και από ξενοδόχους και καταλύματα, σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, με μείωση στο 50% των τιμών εισιτηρίων & καταλυμάτων.
Η επιτροπή  ομόφωνα αποδέχθηκε την πρόταση και αποφάσισε άμεσα την δρομολόγησή της για το διάστημα από 12 έως 19 Σεπτεμβρίου 2011 , Δευτέρα με  Δευτέρα ,σε 3ημερα, 4ημερα & 7ημερα .Έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με τους συλλογικούς φορείς οι οποίοι θα πρέπει να υποβάλουν τις προτάσεις τους με τις σχετικές τιμές τους, ανάλογα της κατηγορίας των καταλυμάτων τους, σε διάστημα μιας εβδομάδας. Στην συνέχεια η επιτροπή θα επεξεργαστεί τις προτάσεις και θα προχωρήσει ανάλογα. Σκοπός της επιτροπής είναι η ενδυνάμωση των συνεργιών για τη προβολή του νησιού και την επιμήκυνση της  τουριστικής περιόδου.
Για την Τουριστική Επιτροπή,
Η Πρόεδρος,
Μαρία Χανιώτη