Με ελάχιστο «καλάθι» επιστρέφουν οι Παριανοί από το Υπουργείο Υγείας


Πραγματοποιήθηκε στις 13:00 σήμερα η συνάντηση της αντιπροσωπείας του Παριανού Δημοτικού Συμβουλίου στο υπουργείο υγείας για το προβλήματα του Κέντρου Υγείας.
Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο δήμαρχος κ. Βλαχογιάννης, η επικεφαλής της παράταξης «Πάρος ΑΞΙΑ» κ. Γ. Πρωτολάτη, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Κ. Ροκονίδας, ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Φρ. Βελέντζας και ο επιστημονικός διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πάρου κ. Ανδρόνε. (Ο συνδυασμός Κίνηση Ενεργών Πολιτών του κ. Μ. Γλέζου δεν συμμετείχε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι την Παριανή αντιπροσωπεία θα συναντούσε την κ. Πρωτόπαπα και όχι τον ίδιο τον υπουργό. Έχει εκδοθεί σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύεται ολόκληρη στο φύλλο της εφημερίδας Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου της 12/3 που κυκλοφορεί αύριο στα περίπτερα).
Η συνάντηση έγινε στο γραφείο της διευθύντριας του γραφείου υπουργού υγείας κ. Λοβέρδου, κ. Πρωτόπαπα. Η τελευταία ήταν αυτή που άκουσε τα αιτήματα της Πάρου από την αντιπροσωπεία. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που διήρκησε περίπου μία ώρα, συμμετείχαν και διάφοροι άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου όπως ο κ. Μπραβάκος που είναι υπεύθυνος για τη διεύθυνση προσωπικού (γιατροί), οι κ.κ Τασσόπουλος και Καραβία που είναι υπεύθυνοι για τη διεύθυνση ανάπτυξης (νέο νοσοκομείο).

Το αποτέλεσμα

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το μόνο που μπόρεσαν να αποσπάσουν οι εκπρόσωποι μας ήταν η υπόσχεση ότι τον Απρίλιο θα προκηρυχθούν δύο θέσεις γιατρών και συγκεκριμένα μία παιδιάτρου και μία παθολόγου, πράγματα που είναι λίγο έως πολύ γνωστά.
Για το νοσοκομείο Πάρου, οι αρμόδιοι είπαν αυτά που γνωρίζουμε από δύο χρόνια ότι το έργο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και ότι βασικό ζήτημα για να προχωρήσουν οι διαδικασίες είναι να λήξει το ζήτημα με το οικόπεδο.
Για άλλους γιατρούς δεν μπορούσαν να δεσμευτούν οι εκπρόσωποι του υπουργείου και ούτε για νοσηλευτικό προσωπικό, αφού δήλωσαν ότι δεν γίνονται προσλήψεις πέραν του ορίου που έχει θέσει το μνημόνιο, δηλαδή μία νέα πρόσληψη για πέντε υπαλλήλους που συνταξιοδοτούνται.
Ούτε για το ΕΚΑΒ υπήρξε κάποια συζήτηση με απτό αποτέλεσμα.
Για την θεσμική κατοχύρωση του υγειονομικού αεροπλάνου Πάρου δεν προέκυψε τίποτε νεότερο. Μάλιστα, τα στελέχη του υπουργείου δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν την πρόταση του υπουργού εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούση, να ενταχθεί το αεροπλάνο της Πάρου και της Σαντορίνης στο ΕΚΑΒ με έδρα λειτουργίας την Πάρο. Αυτό είναι πολύ παράξενο, διότι το έγγραφο Ραγκούση υπάρχει και έχει παρουσιαστεί σε διάφορες συζητήσεις στην Πάρο με ημερομηνία έκδοσης 10/2. Πως λοιπόν ένα μήνα μετά αρμόδια στελέχη του υπουργείου υγείας δηλώνουν άγνοια;

Η αντίδραση

Η Παριανή αντιπροσωπεία δεν είναι ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα της συνάντησης. Έχει συμφωνηθεί κατά την επιστροφή προς την Πάρο, να συζητήσουν τις επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν.
Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν νεότερες πληροφορίες, τις οποίες και θα σας μεταδώσουμε άμεσα.