Επιστολή Κ. Μπιζά για την εγκληματικότητα στην Πάρο


Επιστολή με αιτήματα που έστειλε σε αρμόδιους φορείς για τα ζητήματα δημόσιας ασφάλειας δημοσιοποίησε σήμερα ο περιφερειακός σύμβουλος του συνδυασμού της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κ. Κ. Μπιζάς, με αφορμή την τελευταία ληστεία. Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:

Πάρος 25.2.2011
ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ κ. ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΠΟΥΤΣΗ
ΚΟΙΝ. : –  ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
 • ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΡΟΥ
 • ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
 • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
 • Μ.Μ.Ε.

ΘΕΜΑ: «Εγκληματικότητα στα νησιά μας»
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Με το αίσθημα του φόβου και της ανασφάλειας ζουν οι κάτοικοι της Πάρου και της Αντιπάρου τα τελευταία χρόνια, λόγω της αυξανόμενης εγκληματικότητας στα νησιά μας. Δυστυχώς τα κρούσματα παραβατικότητας, ακολουθούν πορεία αποκέντρωσης από την Αθήνα  προς τα νησιά μας.
Οι πολίτες των νησιών μας ζητούν περισσότερη και καλύτερη αστυνόμευση, ζητούν την παρουσία της Αστυνομίας σε όλα Δημοτικά Διαμερίσματα. Προφανώς αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί λόγω της υποστελέχωσης του Α.Τ. Πάρου και των Αστυνομικών Σταθμών στην Νάουσα και στην Αντίπαρο. Επίσης θα πρέπει να τονιστεί ότι από 30.11.2007 έχει πάψει να λειτουργεί και ο Σταθμός της Μάρπησσας Πάρου, με αποτέλεσμα η Ανατολική Πάρος (με την έντονη τουριστική δραστηριότητα) αλλά και τα υπόλοιπα χωριά της Πάρου να βρίσκονται χωρίς αστυνομική προστασία.
Όλα τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια οι κλοπές και οι παραβατικές πράξεις να είναι πάρα πολύ συχνές στα νησιά μας. Για να επιβεβαιώσω τα προηγούμενα σας αναφέρω ορισμένα σημαντικά περιστατικά που έχουν συμβεί στην Πάρο τα τελευταία χρόνια:

 • 31.07.2008 Ένοπλη ληστεία σε ATM Τράπεζας, στον Δρυό της Πάρου.
 • 13.07.2009  Ληστεία στην ΔΟΥ Πάρου.
 • 02.08.2009 Κλοπή τεσσάρων εικόνων του 17ου αιώνα από τα τέμπλα των παρεκκλησίων του Αγίου Κων/νου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Κάστρο της Παροικίας .
 • 04.01.2011  Ένοπλη ληστεία στην Εθνική Τράπεζα της Νάουσας.
 • 17.02.2011  Ένοπλη ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα της Παροικίας.
 • 20.02.2011  Απόπειρα κλοπής στην Αγία Τριάδα Λευκών.
 • 24.02.2011  Ένοπλη ληστεία στην Alpha Τράπεζα της Νάουσας.Η Κυβέρνηση πρέπει ν’ αντιληφθεί ότι οι κάτοικοι της Πάρου και της Αντιπάρου είναι οργισμένοι με την παντελή εγκατάλειψη που αισθάνονται και βιώνουν καθημερινά στα θέματα της ατομικής και οικογενειακής προστασίας. Είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχυθεί το Α.Τ. Πάρου, διότι τα κρούσματα είναι άκρως ανησυχητικά και επικίνδυνα για την ζωή των συμπολιτών μας.
  Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα την καλοκαιρινή   περίοδο, πραγματοποιούνται δεκάδες κλοπές σε κατοικίες και καταστήματα. Βέβαια οφείλω να αναφέρω ότι το προσωπικό του Α.Τ. Πάρου υπερβάλλει των δυνατοτήτων του, στην προσπάθεια του να πράξει κάθε φορά το καλύτερο δυνατόν, κινούμενο κάθε φορά από υψηλή αίσθηση καθήκοντος και συναίσθηση της σημασίας της λειτουργίας του για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Κατόπιν των παραπάνω οι πολίτες των νησιών μας ζητούν απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα:
  – Τι μέτρα θα εφαρμόσει η Κυβέρνηση για ν’ αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα στα νησιά μας;
  – Με ποιο τρόπο θα εμπεδωθεί η ασφάλεια στους συμπολίτες μας;
  – Θα καλυφθούν τα τεράστια κενά σε αστυνομικό προσωπικό του Α.Τ. Πάρου;
  Με  εκτίμηση
  Κώστας Ν. Μπιζάς