Δεν ενδιαφέρονται για την προβολή του Ελληνικού Τουρισμού λέει ο ΣΕΤΕ


Έλλειψη ενδιαφέροντος για την προβολή του ελληνικού τουρισμού καταλογίζει στην κυβέρνηση ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, η πρόσφατη άρνηση του Υπουργείου Οικονομικών να εγκρίνει πιστώσεις ύψους 50 εκατ. ευρώ για να χρησιμοποιηθούν από τον ΕΟΤ στην αποπληρωμή του χρέους προς τα ΜΜΕ (40 εκατ. ευρώ) και στην προβολή του ελληνικού τουρισμού (10 εκατ. ευρώ) αποτελεί μια ακόμη απόδειξη πως η κυβέρνηση αδυνατεί να κατανοήσει το ρόλο του τουρισμού στις προσπάθειες ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Η απόφαση αυτή, εκτιμά ο ΣΕΤΕ, «έχει ως αποτέλεσμα ο ελληνικός τουρισμός και η Ελλάδα γενικότερα, να μην τυγχάνουν της παραμικρής προβολής, μειώνοντας έτσι τις όποιες δυνατότητες – πιθανότητες για αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας. Έτσι, μένουν ανεκμετάλλευτες και οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται στη διεθνή τουριστική αγορά, λόγω και των προβλημάτων σε άλλους Μεσογειακούς προορισμούς».
Ο Σύνδεσμος σημειώνει ακόμη πως «η έλλειψη ενδιαφέροντος για την προβολή του ελληνικού τουρισμού επιβεβαιώνεται ακόμα από το γεγονός ότι, το τμήμα των εσόδων από τα καζίνο της Πάρνηθας και της Κέρκυρας που βάσει του Ν.2919 (ΦΕΚ 128, 25.06.01) προορίζεται αποκλειστικά για τη διαφήμιση του ελληνικού τουρισμού, χρησιμοποιείται για την κάλυψη άλλων, άσχετων με τον τουρισμό, αναγκών. Επιπλέον, η αφαίρεση της οργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων από τη χώρα μας, εξοικονομεί από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού περίπου 80 εκατ. ευρώ, μέρος των οποίων θα μπορούσε να δοθεί για την τουριστική προβολή στην τριετία 2011-2013».