Νέες αντιδράσεις για τις περιοχές natura

Αυτές τις ημέρες πραγματοποιείται στην Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου περιβάλλοντος σε άρθρο του οποίου προβλέπονται περιορισμοί στην δόμηση σε περιοχές που έχουν χαρακτηρισθεί natura. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αντέδρασαν για άλλη μία φορά στις 8/02 σε σχετική συνεδρίαση και διεμήνυσαν στην υπουργό ότι δεν θα ψηφίσουν τον νόμο στην ολομέλεια, αν δεν κάνει τις κατάλληλες τροποποιήσεις.
Με αφορμή αυτή την στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ το κόμμα των Οικολόγων – Πράσινων δημοσιοποίησε ανακοίνωση:  

«ΔΙΑΣΠΑΡΤΗ ΔΟΜΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ:
Η ΜΟΝΗ «ΙΕΡΗ ΑΓΕΛΑΔΑ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ;
Σχολιάζοντας εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων τις εξελίξεις κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη βιοποικιλότητα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ο εκπρόσωπος Τύπου Γιάννης Παρασκευόπουλος δήλωσε:
«Είναι παράλογο, αλλά αληθινό: η πληγή της διάσπαρτης δόμησης στις προστατευόμενες περιοχές, αποτελεί τελικά τη μόνη «ιερή αγελάδα» που δε δέχονται να θίξουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Επιβεβαιώνεται με οδυνηρό τρόπο ότι η προστασία του περιβάλλοντος δε διασφαλίζεται με διακηρύξεις καλών προθέσεων, αλλά με πολιτική βούληση, που η κυβέρνηση διαθέτει σε αφθονία αποκλειστικά για άλλα θέματα. Όσο πεισματικά όμως και να κλείνουν τα μάτια, χωρίς βιώσιμες απαντήσεις για την κρίση στο περιβάλλον, δε υπάρχουν διέξοδοι ούτε για την οικονομία. Είναι ώρα λοιπόν να ανοίξει ένας ευρύς διάλογος για πλήρη κατάργηση της εκτός σχεδίου δόμησης, με όρους βιωσιμότητας και με το μικρότερο δυνατό κοινωνικό κόστος»».