Μετά το Υπουργείο Εσωτερικών απάντησε


Σε απάντηση σχετικής ανακοίνωσης της Νέας Δημοκρατίας, το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, δηλώνει τα εξής :
«Το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ανταποκρίθηκε στην επίσημη υπόδειξη των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμμετάσχει, σε συνέδριο που διοργάνωσε η βελγική προεδρία τον παρελθόντα Δεκέμβριο στις Βρυξέλλες με αντικείμενο τις νέες ευρωπαϊκές πολιτικές κοινωνικής ένταξης, μεταξύ άλλων και εκπρόσωπος της κοινωνίας των πολιτών κάθε κράτους – μέλους Ε.Ε., κατά προτίμηση δε μετανάστης. Επέλεξε για το σκοπό αυτό το νόμιμο Πρόεδρο του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, ομοσπονδίας μεταναστευτικών οργανώσεων για την ενεργό προώθηση της κοινωνικής ένταξης των νόμιμων μεταναστών.
Η παραπάνω δε επιλογή, όπως κάθε απόφαση της κυβέρνησης, δημοσιοποιήθηκε με απόλυτη διαφάνεια στο πλαίσιο του προγράμματος “Δι@ύγεια”. Άλλωστε τη συνειδητή παραποίηση της αλήθειας από την αξιωματική αντιπολίτευση καταδεικνύει με αδιαμφησβήτητο τρόπο το γεγονός ότι δράσεις κοινωνικής ένταξης που ανέπτυξε το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών χρηματοδοτήθηκαν από κοινοτικούς πόρους και συγκεκριμένα Πρόγραμμα Equal επί κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Το Υπουργείο Εσωτερικών θα παραμείνει αταλάντευτο στη πολιτική της υπεύθυνης κοινωνικής ένταξης των νομίμων μεταναστών από τη μια, καθώς και της απόρριψης κάθε μεμονωμένης ή μαζικής νομιμοποίησής τους, σε αντίθεση δηλαδή με αυτό που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, το 2005 και το 2007, όταν νομιμοποίησε μαζικά και αδιάκριτα 150.000 παράνομους μετανάστες».