Η ΝΔ για το νέο φορολογικό


Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή τη συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο του Νέου Φορολογικού Νομοσχεδίου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η κυβέρνηση, σήμερα εξαγγέλλει το 9ο κατά σειρά – μέσα σε 15 μήνες – Νομοσχέδιο με φορολογικές διατάξεις. Για ακόμη μια φορά, στη λογική του «ράβε – ξήλωνε», προωθεί με αποσπασματικό τρόπο πιο επώδυνα φορολογικά μέτρα.

Μέτρα, που επιβεβαιώνουν αφενός την αδυναμία της να χαράξει μια σταθερή, απλή και αποτελεσματική Φορολογική Πολιτική και αφετέρου την αποτυχία της στην υλοποίηση των εσόδων του Προϋπολογισμού για το 2010.
Συγκεκριμένα:

  • Παραμένει προσηλωμένη σε εμμονές υπερφορολόγησης
  • Δημιουργεί νέους θεσμούς αμφίβολης αποτελεσματικότητας
  • Επανασυστήνει τις ελεγκτικές υπηρεσίες του Υπ. Οικονομικών, με αδιαφανή και ασαφή κριτήρια
  • Δημιουργεί ασυμμετρία στο Ποινικό Δίκαιο, με την ετεροβαρή σχέση που δημιουργεί μεταξύ ποινής για φοροδιαφυγή και ποινής για σοβαρά εγκλήματα.
  • Διευρύνει το πεδίο αναζήτησης φορολογικών εσόδων, ακόμη και σε πάρα πολύ μικρά ποσά (το κόστος βεβαίωσης και είσπραξης μεγαλύτερο από το έσοδο).

Καλούμε την κυβέρνηση, να σταματήσει επιτέλους τους πειραματισμούς και να χαράξει μια σοβαρή, αναπτυξιακή και αποτελεσματική φορολογική πολιτική».