Διαμαρτυρία του κλάδου των ενοικιαζόμενων δωματίων

Το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων δημοσιοποίησε την διαμαρτυρία του σχετικά με τις προβλέψεις του νέου επενδυτικού νόμου για τον κλάδο. Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:

Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε.
ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΑΘΗΝΑ 05-01-2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατάφωρη  αδικία συνιστά για τον κλάδο των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων Ενοικιαζομένων Δωματίων και Επιπλωμένων Διαμερισμάτων όλης της χώρας, η εξαίρεσή του από τα κίνητρα του νέου επενδυτικού νόμου. Εν μέσω οξύτατης οικονομικής κρίσης οδηγούνται σε τέλμα 40.000 επιχειρήσεις, χιλιάδες επαγγελματίες και οι οικογένειές τους. Η υπουργική απόφαση να αποκλεισθεί από το σχέδιο νόμου «Ενίσχυση Ιδιωτικών Επενδύσεων για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Επιχειρηματικότητα και την Περιφερειακή Συνοχή» ένας ολόκληρος παραγωγικός κλάδος και μάλιστα του Τουρισμού, αποτέλεσε το κορύφωμα της πάγιας τακτικής του Υπουργού Ανταγωνιστικότητας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, που προκλητικά απορρίπτει όλες τις προσπάθειες της Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. για κοινωνικό διάλογο.

 

 

 

 

Καταγγέλλουμε την απαξιωτική τακτική του Υπουργού, ο οποίος  έκρινε ορθό να αποφασίσει για τον κλάδο μας δίχως καν να έχει την ευαισθησία να ακούσει τις θέσεις μας. Δηλώνουμε την πρόθεσή μας να εργαστούμε με όλες τις δυνάμεις μας για να υπάρχει ισότιμη και άνευ όρων προοπτική βιωσιμότητας του κλάδου και της εθνικής οικονομίας γενικότερα. Σε μία ύστατη προσπάθεια διαλόγου, καλούμε το Υπουργείο Ανταγωνιστικότητας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, να εγκαταλείψει την κοντόφθαλμη άποψή του για τον Τουρισμό και να εντάξει το σύνολο των επιχειρήσεών μας στα νέα επενδυτικά κίνητρα. Απαιτούμε να θέσει εντός κανόνων υγιούς ανταγωνισμού τις επιχειρήσεις μας, έναντι των πολυτελών ξενοδοχείων τεσσάρων και πέντε αστέρων, που είναι και τα μόνα που περιλαμβάνονται. Δηλώνουμε προς όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις ότι οι επιπτώσεις στην περιφερειακή συνοχή, στην τοπική οικονομία και στην ισόρροπη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας, θα είναι δραματικές, δημιουργώντας έναν τουρισμό δύο ταχυτήτων: τον πολυτελή τουρισμό της μειοψηφίας, που θα απολαμβάνει όλα τα προνόμια και ένα μίζερο και παρακμιακό της πλειοψηφίας, που θα λειτουργεί στις παρυφές της πραγματικής οικονομίας χωρίς προοπτικές ανάπτυξης.