Ο νέος Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου: Φ. Χατζημιχάλης

Αποφασίστηκαν, στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο οι Γενικοί Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, μετά τη σχετική εισήγηση για το διορισμό τους από τον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Ραγκούση.
Ειδικότερα:

  • Γενικός Γραμματέας Αττικής: Ηλίας Λιακόπουλος
  • Γενικός Γραμματέας Μακεδονίας-Θράκης: Θύμιος Σώκος
  • Γενικός Γραμματέας Πελοποννήσου, Δ. Ελλάδας και Ιονίου: Τάσος Αποστολόπουλος

– Γενικός Γραμματέας Αιγαίου: Φώτης Χατζημιχάλης

  • Γενικός Γραμματέας Κρήτης: Θανάσης Καρούτζος
  • Γενική Γραμματέας Θεσσαλίας-Σ. Ελλάδας: Πόπη Γερακούδη
  • Γενική Γραμματέας Ηπείρου-Δ. Μακεδονίας: Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα.

Ο κ. Χατζημιχάλης γεννήθηκε το 1957 στο Λιβάδι Ελασσόνας. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Δραστηριοποιήθηκε συνδικαλιστικά στο φοιτητικό χώρο. Εξελέγη Πρόεδρος του Συλλόγου φοιτητών της Σχολής του, ενώ από το 1980 έως το 1983 υπήρξε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΦΕ. Στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. εντάχθηκε το 1975. Το 1979 έγινε μέλος του Τομέα Νεολαίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. , υπεύθυνος για τις οργανώσεις της Σπουδάζουσας. Από το 1982 έως το 1987 διετέλεσε αναπληρωτής Γραμματέας και από το 1987 έως το 1989 Γραμματέας της Νεολαίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από το Α΄ Συνέδριο του Κινήματος το 1984 έως σήμερα. Από το 1989 έως και το 1994 υπήρξε μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Υπήρξε Εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Εθνικό Συμβούλιο Ανώτατης Παιδείας, και Γραμματέας του Τομέα Πολιτισμού του ΠΑ.ΣΟ.Κ.. και Γραμματέας του Τομέα Απόδημου Ελληνισμού του ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Από το 1986 έως το 1989 εργάστηκε ως δημοσιογράφος και παραγωγός εκπομπών στο κρατικό ραδιόφωνο. Εργάστηκε στην Εθνική Στεγαστική Τράπεζα έως το 1993. Εξελέγη βουλευτής Λάρισας το 1993. Επανεξελέγη το 1996 και το 2000. Υπήρξε μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου καθώς και της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και από το 1998 έως το 2000 Αναπληρωτής Γραμματέας του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης θα είναι ο Πειραιάς.
Μετά το υπουργικό συμβούλιο, ανακοίνωση για την είδηση δημοσιοποίησε ο απερχόμενος τελευταίος διορισμένος Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Β. Μπρακουμάτσος ο οποίος , σύμφωνα με πληροφορίες, επιθυμούσε την συγκεκριμένη θέση:    «Εύχομαι στο νέο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και αδελφικό μου φίλο Φώτη Χατζημιχάλη σε αυτό τον ευλογημένο τόπο που επιλέχτηκε να υπηρετήσει να είναι Δυνατός και Αποτελεσματικός. Θα είμαι μαζί του όσο χρειαστεί να ενημερωθεί για να πάει το Αιγαίο πιο δυνατά, πιο γρήγορα, πιο μπροστά. Οι επιλογές της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου είναι για μένα απόλυτα σεβαστές και τις στηρίζω με κάθε τρόπο γιατί έχω την πεποίθηση απόλυτα ότι ανήκω στο ΠΑΣΟΚ και όχι το ΠΑΣΟΚ σε μένα.
Θεωρώ επίσης αυτονόητο, πολιτικό, ηθικό μου χρέος να είμαι πάντα δίπλα στον Υπουργό Γ. Ραγκούση ώστε το ιστορικό, εθνικό διακύβευμα  που λέγεται «Καλλικράτης» και όχι μόνο, να πετύχει απόλυτα χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις γιατί έχουμε ευθύνη προς τους Έλληνες και τις Ελληνίδες και ιδιαίτερα τις νέες και τους νέους.
Καλώ όλους τους εκλεγμένους θεσμικούς εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης αλλά και την κοινωνία των πολιτών του Αιγαίου να δώσει με τον Φώτη Χατζημιχάλη σε μια κοινή συντεταγμένη προσπάθεια πολλές μάχες ώστε να κερδηθεί το στοίχημα της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ στο Αρχιπέλαγος.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΗΛ. ΜΠΡΑΚΟΥΜΑΤΣΟΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ»