Η ΝΔ για άρση του καμποτάζ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, και η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης κα Όλγα Κεφαλογιάννη προέβησαν, σήμερα, από κοινού στην ακόλουθη δήλωση, αναφορικά με ανακοινωθέν σχέδιο σύμβασης για τα υπό μη κοινοτική σημαία  κρουαζιερόπλοια:

«Η άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα αποτελεί μια μεγάλη αναπτυξιακή ευκαιρία για τη χώρα μας ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες ώρες. Πρέπει, όμως, να γίνει με ορθό τρόπο και να μην εκφυλίζεται σε μια μορφή αδειοδότησης αμφίβολης αποτελεσματικότητας, όπως συμβαίνει σήμερα, και μάλιστα με απίστευτη γραφειοκρατία.
Και εάν η Κυβέρνηση θεωρεί ότι οι επιλογές της αποδίδουν, υπάρχει συγκεκριμένο ενδιαφέρον έως τώρα;

Πόσος ακόμη χρόνος χρειάζεται, ώστε να αντιληφθούμε το αυτονόητο; Ότι, δηλαδή, με πολιτικές εντυπώσεων δεν ενισχύουμε την κρουαζιέρα παρά μόνο εθελοτυφλούμε; Διότι, αν θέλουμε να μιλάμε για πραγματική απελευθέρωση, πρέπει πολύ απλά να δούμε πως την αντιλαμβάνονται οι ανταγωνίστριες χώρες και να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους. Εδώ και μήνες, η Κυβέρνηση επιμένει σε «συνταγές» οι οποίες έχουν αποτύχει. Παράλληλα, καταγράφεται η παγκόσμια πρωτοτυπία να αντιμετωπίζεται με τρεις –αν όχι παραπάνω- διαφορετικούς τρόπους η κρουαζιέρα. Όλοι αδυνατούν να κατανοήσουν τους λόγους των πολλών περιορισμών και της δαιδαλώδους γραφειοκρατίας. Είναι άξιον απορίας γιατί συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε με τόσο ερασιτεχνισμό κάτι τόσο σοβαρό για την Ελληνική Οικονομία και τον Ελληνικό Τουρισμό. Γιατί, επιτέλους, δεν επιδεικνύει η Κυβέρνηση τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα για την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής σημαίας, τις υποδομές και τη ναυτική εκπαίδευση. Στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει ούτε λεπτό. Ας το καταλάβουν έστω και τώρα».