Η κυβέρνηση αδρανεί επικίνδυνα λέει η ΝΔ, για τον τουρισμό
Η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής κα Όλγα Κεφαλογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τα μειωμένα έσοδα από την τουριστική δραστηριότητα, μαρτυρούν ότι ο Ελληνικός Τουρισμός, γνωρίζει σημαντική κάμψη. Η φετινή θερινή περίοδος ήταν μια από τις δυσκολότερες των τελευταίων πολλών ετών.
Η Κυβέρνηση, εδώ και ένα χρόνο, εμφανίζεται απρόθυμη να αναλάβει δράσεις και να στηρίξει στην πράξη τον Ελληνικό Τουρισμό. Αρνείται να δραστηριοποιηθεί, ακόμα και τώρα, που η παγκόσμια τουριστική αγορά βρίσκεται σε έντονη κινητικότητα. Κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις για τα τουριστικά πακέτα και “κλείνουν” οι συμφωνίες στην αγορά κρουαζιέρας για το 2011. Μια αγορά που έχει δοκιμαστεί σκληρά στη χώρα μας, εξαιτίας και του μέχρι πρόσφατα ισχύοντος καθεστώτος του “καμποτάζ”. Και όμως, όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι της αγοράς κρουαζιέρας, τίποτα δεν έχει αλλάξει σε σχέση με μερικούς μήνες νωρίτερα, όταν ίσχυε ακόμα το “καμποτάζ”. Ενώ ψηφίστηκε ο νόμος για την απελευθέρωσή της, ελάχιστα έχει προχωρήσει η έμπρακτη εφαρμογή του.
Ο νόμος προβλέπει ως όρο για τη διενέργεια κρουαζιέρας τη σύναψη συμβάσεων έως τριετούς διάρκειας μεταξύ των πλοιοκτητριών εταιρειών και του Ελληνικού Δημοσίου. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, τα συναρμόδια Υπουργεία δεν έχουν εκδώσει την κοινή απόφαση για τον καθορισμό του ακριβούς περιεχομένου των συμβάσεων αυτών.
Η παρατεινόμενη αναμονή της κοινής υπουργικής απόφασης, η οποία εντάθηκε μετά το πρόβλημα της ανακατανομής των αρμοδιοτήτων, που προέκυψε με τον πρόσφατο ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, δημιουργεί για την αγορά κρουαζιέρας συνθήκες τεράστιας αβεβαιότητας και ασάφειας. Είναι βέβαιο ότι, αν η Κυβέρνηση συνεχίσει να χρονοτριβεί, τα αποτελέσματα του 2011 θα είναι χειρότερα από τα φετινά».





Απάντηση