ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ | updated 10|04|17

 PAWS | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ |06.04.17


Τα αδέσποτα κατοικίδια έρμαιο μίας δημοτικής αρχής
που δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις;

Ακολουθεί ανακοίνωση του φιλοζωικού σωματείου της Πάρου που εξυπηρετεί επί χρόνια δημοτική υποχρέωση – ως μη όφειλε – για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το θέμα έλλειψης χώρου για την φύλαξη και περιποίηση αδέσποτων ζώων:

“ΠΑΡΑΤΙΘΕΤΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΖΩΩΝ ΠΑΡΟΥ.

Η μεγάλη αντίδραση που υπήρξε από ομάδα κατοίκων του Άσπρου Χωριού με στόχο να αποτραπεί η προσωρινή εγκατάσταση καταφυγίου αδέσποτων ζώων στην περιοχή Κάμπος, όπου η πλησιέστερη κατοικία βρίσκεται σε απόσταση 500 μ. περίπου (!..), ανάγκασαν τον Δήμο Πάρου να σταματήσει τις εργασίες κατασκευής στον Κάμπο.

Ύστερα από αυτή την δυσάρεστη εξέλιξη, είναι άγνωστο πότε και πού θα γίνει το καταφύγιο ζώων στην Πάρο, ενώ ο χρόνος πιέζει τραγικά τον Σύλλογο PAWS για τη μετεγκατάσταση του καταφυγίου από την Τρυπητή όπου λειτουργεί τα τελευταία χρόνια, αφού ο ιδιοκτήτης χρειάζεται το οίκημα για ιδιόχρηση.

Επειδή βέβαια στην θέση Κάμπος υπήρχαν και κάποια σημαντικά τεχνικά προβλήματα για την ομαλή λειτουργία του καταφυγίου, ο Σύλλογος PAWS περιμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον νέο χώρο που θα ορίσει ο Δήμος, με την ελπίδα να ξεκινήσουν σύντομα και πάλι οι εργασίες διαμόρφωσης.

Είναι λυπηρό σε ένα πανέμορφο και ιδιαίτερα τουριστικό νησί όπως η Πάρος, κάποιοι ελάχιστοι μη φιλόζωοι κάτοικοι, να μη δέχονται 20-25 σκυλάκια να φιλοξενηθούν προσωρινά για κάποιους μήνες, σε μια ελεύθερη δημοτική δασική έκταση, που απέχει πάνω από μισό χιλιόμετρο από τα σπίτια τους! Και σε χώρο βέβαια που θα είχε όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές και προϋποθέσεις ασφαλείας, υγιεινής και αισθητικής”.

———————————————————————————————————————

•  ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ | ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΣΧΑ | 04.04.17

Μήνυμα για το Πάσχα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Παροναξίας Καλλίνικου

«Το κοσμοχαρμόσυνο γεγονός της Αναστάσεως του Χριστού, το οποίο για μια ακόμη φορά η Ορθόδοξη Εκκλησία μας εορτάζει, μου δίνει την ευλογημένη δυνατότητα και την μεγάλη χαρά να σας εκφράσω τις Πασχάλιες ευχές μου.

Στην Αγία μας Ορθόδοξο Εκκλησία, η ημέρα της Αναστάσεως ορίζεται ως η ογδόη ημέρα της αναδημιουργίας του κόσμου. Η Ανάσταση του Χριστού είναι η ανατολή μιάς νέας αρχής και μιάς νέας πραγματικότητας, μιάς «άλλης βιοτής» στην οποία η κτίσις ανακαινίζεται και ο άνθρωπος αναπλάθεται αλλά αυτή την φορά όχι με χώμα και νερό αλλά με το ίδιο το Σώμα και το Αίμα του Αναστάντος Κυρίου μας. Ζώντας της Ανάσταση του Χριστού ζούμε την επανεκκίνηση της ανθρώπινης ιστορίας χωρίς τα δεσμά της αμαρτίας και την φθορά του θανάτου. Η Ανάσταση είναι η αρχή της εν Χριστώ ζωής. Στο πρόσωπο του Αναστάστος Κυρίου η αγάπη νίκησε το μίσος. Η ευσπλαχνία κατήργησε τον φθόνο. Η ελπίδα διέλυσε την απελπισία και την απόγνωση και η ζωή κυριάρχησε επί του θανάτου.

Εύχομαι εκ μέσης καρδίας ο Σταυρωθείς και Αναστάς Κύριός μας Ιησούς Χριστός, ο Σωτήρας και Λυτρωτής των ψυχών μας να μας αξιώνει να ζούμε το γεγονός της εν Χριστώ ανακαίνισης και η Ανάστασή Του να γίνει το ξεκίνημα μιας νέας ζωής πλημμυρισμένης από τις δωρεές και το φως που ανέτειλαν από τον Κενό, Φωτοφόρο και Ζωηφόρο Τάφο Του!

Με θερμές Σταυροαναστάσιμες ευχές,

Ο ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ»

———————————————————————————————————————–


•  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ «Π.ΚΑΛΛΙΕΡΟΣ» | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ | 04.04.17

Εβδομάδα δράσης ενάντια στην ελαστική απασχόληση

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πάρου – Αντιπάρου “Π. Καλλιέρος” με ανακοίνωσή του αναλύει τους λόγους που συμπαρίσταται στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται για μόνιμη και σταθερή εργασία.
Ακολουθεί το κείμενο με την σχετική ανάλυση το οποίο αφορά όλη την κοινωνία και ειδικά την ελληνική επαρχία:

«Ο Σύλλογος μας συμμετέχει και στηρίζει τις δράσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων και βαθμίδων ενάντια στην ελαστική απασχόληση, την αδιοριστία και τη μόνιμη εργασιακή περιπλάνηση από σχολείο σε σχολείο και από περιοχή σε περιοχή. Μετά από μια 7ετία μνημονιακής πολιτικής, περικοπών και συρρίκνωσης του δημόσιου σχολείου, η ελαστική εργασία τείνει να γίνει ο κανόνας λειτουργίας του δημόσιου σχολείου, μια πραγματικότητα που λειτουργεί εις βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών. Το δημόσιο σχολείο λειτουργεί πλέον με μπαλώματα, με τη λογική ότι “έχουμε, αν έχουμε”. Με κατάργηση του υπεύθυνου ολοημέρου, με κάλυψη ωρών στα τμήματα ένταξης από τον οποιοδήποτε, με μοίρασμα της παράλληλης στήριξης, με κενά, με περιπλάνηση σε 4 σχολικές μονάδες και με την πλήρη αδυναμία να καταρτιστεί ένα ωρολόγιο πρόγραμμα με βάση τις μαθησιακές ανάγκες των παιδιών.

Και μέσα σε όλα αυτά ο αναπληρωτής εκπαιδευτικός έρχεται διαρκώς αντιμέτωπος με τα τεράστια καθημερινά του προβλήματα: Μπορείς να πάρεις αναρρωτική άδεια, αλλά μόνο για 15 μέρες, γιατί μετά μπορούν να σε απολύσουν. Μπορείς να φτιάξεις οικογένεια αλλά δεν δικαιούσαι άδεια μητρότητας. Θα έρχεσαι στο σχολείο μέχρι τον όγδοο μήνα ακόμα και αν το παιδί σου κινδυνεύει. Φυσικά αποζημίωση απόλυσης δεν δικαιούσαι. Επίδομα ανεργίας δεν δικαιούσαι αν σε έχουν προσλάβει μετά το Νοέμβρη. Κι ο κατάλογος συνεχίζεται…

Η νέα ηγεσία του υπουργείου συνεχίζει την ίδια πολιτική με τους προηγούμενους συνδέοντας την προοπτική των διορισμών με την έκβαση των διαπραγματεύσεων με τους “Θεσμούς”. Με δεδομένο ότι η μνημονιακή επιτήρηση επεκτείνεται και μετά το 2018 (4ο μνημόνιο ) και με δεδομένο ότι τουλάχιστον μέχρι το 2021, αν πετύχει η “περιβόητη διαπραγμάτευση” Τσακαλώτου, θα πρέπει να επιτυγχάνονται πλεονάσματα της τάξης του 3.5 % του ΑΕΠ, δηλαδή περίπου 6 με 7 δις κάθε χρόνο, είναι μάλλον απίθανη η προοπτική των μαζικών διορισμών.

Καθόλου τυχαία, η συζήτηση για τον αριθμό των μόνιμων διορισμών έχει αντικατασταθεί από τη συζήτηση για την εξεύρευση του κατάλληλου τρόπου διορισμού. Εκτιμούμε με βάση και τις εξελίξεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ότι πίσω από τη συζήτηση για την αναζήτηση ενός αντικειμενικού τρόπου διορισμού των εκπαιδευτικών, κρύβεται η πρόθεση αφανισμού της προϋπηρεσίας χιλιάδων εκπαιδευτικών που εδώ και μια δεκαετία δουλεύουν στο σχολείο και η πιθανή τροποποίηση των συμβάσεων εργασίας και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, καθώς και του πίνακα προσλήψεων.

Και φυσικά, η συζήτηση για την ελαστική απασχόληση δεν αφορά μόνο τους αναπληρωτές συναδέλφους. Η συνέχιση της αδιοριστίας και η διαιώνιση των ελαστικών σχέσεων εργασίας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην υπονόμευση των εργασιακών δικαιωμάτων και των μόνιμων εκπαιδευτικών και στην αντιδραστική αναδιάρθρωση του δημόσιου σχολείου στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης, των κουπονιών και της “αυτονομίας”, θέσεις που με θέρμη υποστήριζε ο σημερινός υπουργός Παιδείας ως επικεφαλής της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων του Εθνικού Διαλόγου Παιδείας και τις οποίες σήμερα προσπαθεί να επιβάλλει σε συνεργασία και συναίνεση με τους “πρώην της διάλυσης του δημόσιου σχολείου” (Διαμαντοπούλου- Λιάκος- Φορτσάκης κτλ).

Δε χωρά αμφιβολία ότι η ελαστική εργασία, η εργασία χωρίς δικαιώματα είναι το μοντέλο εργασίας που προκρίνει το σύστημα, για να ξεπεράσει την κρίση του. Δεν είναι επιλογή που αφορά ειδικά την εκπαίδευση αλλά κάθε εργασία σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα.  Στο δημόσιο, οι ανάγκες για τη στοιχειώδη λειτουργία των κοινωνικών και διοικητικών του δομών, πραγματοποιείται με 5μηνες συμβάσεις, ενώ στον ιδιωτικό τομέα, με βάση τα δεδομένα του συστήματος “Εργάνη”, η μερική απασχόληση αντιπροσωπεύει το 37,3 % των νέων προσλήψεων, ενώ την περίοδο 2009-15 οι μετατροπές συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε μερική αυξήθηκαν κατά 153,1%. Το αίτημα συνεπώς της σταθερής και μόνιμης εργασίας και των μαζικών διορισμών μπορεί να συνενώσει τον αγώνα όλης της εργαζόμενης πλειοψηφίας για εργασία, μόρφωση, υγεία και κοινωνικά αγαθά.

Η διεκδίκηση της σταθερής και πλήρους απασχόλησης συνιστά όχι μόνο διεκδίκηση ατομικής και συλλογικής αξιοπρέπειας, αλλά και συμβολή στην υπεράσπιση των αναγκών της κοινωνικής πλειοψηφίας που βίαια φτωχοποιείται.

Στον 21ο αιώνα με την επιστήμη και την τεχνολογία να αναπτύσσονται συνεχώς ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα ρίξουμε τον πήχη των απαιτήσεων στη μόρφωση και τη ζωή μας στα τάρταρα.

Κάθε εργαζόμενος δικαιούται να ζει αξιοπρεπώς, να μπορεί να ονειρεύεται, να σχεδιάζει τον οικογενειακό προγραμματισμό του, να προσφέρει το καλύτερο στα παιδιά του, να έχει την περίθαλψη που του αξίζει!»

 

———————————————————————————————————————–

•  ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ ΕΝ ΠΛΩ» | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ | 28.03.17

Νέο Δ.Σ 

Ανακοίνωση δημοσιοποίησε το νέο προεδρείο του συλλόγου “Αντίπαρος Εν πλω” προκειμένου να ενημερώσει για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου που θα είναι υπεύθυνο για την επόμενη διετία. Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:

«Ενόψει των εκλογών του συλλόγου μας, την Κυριακή 26/03/15, 7 μέλη υπέβαλαν υποψηφιότητα για τη συμμετοχή τους στο διοικητικό συμβούλιο της επόμενης διετίας. Οι υποψήφιοι ήταν οι εξής:
Αποκότου Κατερίνα, Ευσταθιανός Παναγιώτης, Κοντούλη Τατιάνα, Κυριακοπούλου Βίκυ, Μουρατιάν Μπέλλα, Παντελάκης Γιάννης, Φαρούπος Νεκτάριος.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι θέσεις του διοικητικού συμβουλίου ήταν 7, όσοι και οι υποψήφιοι, δεν χρειάστηκε να διεξαχθεί η ψηφοφορία. Κατόπιν ψηφοφορίας το νέο διοικητικό συμβούλιο είναι:

Πρόεδρος: Ευσταθιανός Παναγιώτης
Αντιπρόεδρος: Μουρατιάν Μπέλλα
Γραμματέας: Αποκότου Κατερίνα
Βοηθός Γραμματέα: Κοντούλη Τατιάνα
Ταμίας: Φαρούπος Νεκτάριος
Βοηθός Ταμία: Παντελάκης Γιάννης
Υπεύθυνη Δημόσιων Σχέσεων : Κυριακοπούλου Βίκυ

Τα μέλη της εξελεγκτικής επιτροπής είναι οι: Δανιηλίδης Γιώργος, Καστανιάς Δημήτρης, Τσιμπίδης Σπύρος
Η θητεία θα λήξει την 25η Μαρτίου 2019″.

Ο πρόεδρος
Ευσταθιανός Παναγιώτης

Ο γραμματέας
Παντελάκης Γιάννης

———————————————————————-

• ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΡΟΥ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ | 24.03.17

ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ

«Δεν πρέπει να υποκύψουμε στη πολιτική που εμπορευματοποιεί το κοινωνικό αγαθό της ενέργειας, που ξεπουλάει τις ενεργειακές πηγές στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, την εύκολη κερδοφορία τους και προμηνύει την καταστροφή των νησιών μας. Πρέπει να υπερασπίσουμε τον τόπο μας, το περιβάλλον, τη προίκα των παιδιών μας και την επιβίωση μας, τα δικά μας συμφέροντα με κάθε μέσο και κάθε τρόπο.

Δεν ξεχνάμε ποιοί είναι αυτοί που έβαλαν τις υπογραφές τους σε τούτο το έγκλημα. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε και ποιοί μπορούν τώρα να τις πάρουν πίσω. Ας αφήσουν λοιπόν τα λόγια τα παχιά και:

– Nα ανακαλέσουν τις άδειες εγκατάστασης των αιολικών πάρκων στα νησιά μας.
– Να ικανοποιήσουν τις ενεργειακές ανάγκες των νησιών, διασφαλίζοντας φθηνό και επαρκές ρεύμα για τα λαϊκά στρώματα και τις μικρές επιχειρήσεις, με ελαχιστοποίηση των επιδράσεων στο περιβάλλον, ενεργειακή ασφάλεια με μόνιμο προσωπικό με σύγχρονα δικαιώματα.

Όχι στην πολιτική απελευθέρωσης της ενέργειας που θυσιάζει τα λαϊκά δικαιώματα προς όφελος της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων.

————————————————————————————————————————

• ΔΕΥΑΠ ΠΑΡΟΥ | ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ | 21.03.17

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Πάρου (Δ.Ε.Υ.Α.Π.) , με βάση την υπ’ αριθμ. 19/2017 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, θα προβεί σε πρόσληψη με διορισμό από το Δ.Σ. της Επιχείρησης, Γενικού Διευθυντή με σύμβαση αορίστου χρόνου, με τα παρακάτω προσόντα:

 • Πτυχίο ή δίπλωμα Π.Ε. Μηχανολόγου Μηχανικού ή Οικονομολόγου.
 • Εμπειρία σε ανάπτυξη συστήματος λήψης αποφάσεων.
 • Εμπειρία σε προγράμματα Η/Υ του αντικειμένου τους.
 • Γνώση μιας ξένης γλώσσας.
 • Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών θα εκτιμηθεί.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις ηλεκτρονικά στο email: mkpapada@deyaparou.gr έως την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017.


——————————————————————————————————————

• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ «ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΟΥΣ» | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ | 22.03.17

Ενάντια στις ανεμογεννήτριες

«Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Πάρου – Αντιπάρου «Μαντώ Μαυρογένους» καταδικάζει ομόφωνα την δημιουργία βιομηχανικού τύπου αιολικών πάρκων στο νησί της Πάρου.

Η εγκατάσταση των ΑΠΕ θα επιφέρει ανεπανόρθωτη οικολογική καταστροφή στο νησί μας, ενώ θα πλήξει την κύρια πηγή εσόδων των κατοίκων που είναι ο τουρισμός.

Είμαστε αντίθετοι στα μεγαλεπήβολα σχέδια των πολυεθνικών εταιριών που θέλουν να μετατρέψουν τoν τόπο μας σε ένα απέραντο αιολικό πάρκο και συμμετέχουμε με κάθε τρόπο, προκειμένου να σταματήσουμε την μεγαλύτερη πιθανόν απειλή που έχει να αντιμετωπίσει το νησί.

Ζητάμε την ΑΚΥΡΩΣΗ της Υπουργικής Απόφασης που προβλέπει την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην Πάρο».

——————————————————–

• ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ | ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ | 16.03.17

Ανακοίνωση ενάντια στις ανεμογεννήτριες 

«Ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρικών Έργων Πάρου κατά την Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Πάρου, αποφάσισε ομόφωνα να συνεχίσει των αγώνα κατά της μη εγκατάστασης ανεμογεννητριών βιομηχανικού τύπου , με αριθμό απόφασης του Υπουργείου 177360/18-12-2014, που έχει ξεκινήσει τα τελευταία δυο χρόνια ,συμμετέχοντας και οικονομικά στην προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας ,κατά της απόφασης ,μαζί με τους υπόλοιπους φορείς του νησιού.

Συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό της Δημοτικής Επιτροπής, της Επιτροπής Αγώνα και όλης της κοινωνίας της Πάρου και των Κυκλάδων κατά του περιβαλλοντολογικού αυτού εγκλήματος που πρόκειται να συμβεί ,εάν τοποθετηθούν αυτά τα τέρατα ,ύψους 100 μέτρων με χιλιάδες κυβικά μπετόν και χιλιάδες τετραγωνικών μέτρων δρόμων που πρόκειται να ανοιχτούν.

Είμαστε απέναντι από τις πολυεθνικές με τις μεγάλες επιδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που μοναδικό σκοπό έχουν το κέρδος και αδιαφορούν για την καταστροφή που προκαλούν, λες και αυτοί και τα παιδιά τους θα ζήσουν σε άλλο πλανήτη!!!

Δεν θα επιτρέψουμε ,σε κανέναν, να αφήσουμε κληρονομιά σε αυτόν τον τόπο για ΠΑΝΤΑ απέραντα νεκροταφεία ανεμογεννητριών που δε θα εξυπηρετούν καν το νησί μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο
και τα μέλη του Συνδέσμου

—————————————————————————————————————–


• ΑΜΕΣ ΝΗΡΕΑΣ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ | 15.03.17

Ανακοίνωση του ΑΜΕΣ Νηρέα για τις ανεμογεννήτριες

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου έδωσε στη δημοσιότητα την θέση του σωματείου της Νάουσας για το ζήτημα που απασχολεί την κοινωνία του νησιού μας.
“Κλικ” επάνω στην λέξη για να εμφανιστεί το σχετικό κείμενο: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΗΡΕΑΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ

———————————————————————————————————————————-

• ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΠΑΡΟΥ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ | 15.03.17

Κονδύλια για αποκατάσταση ζημιών

Από το Επαρχείο Πάρου – Αντιπάρου δόθηκαν στη δημοσιότητα τα έγγραφα με οδηγίες για την υποβολή αιτημάτων επιχορήγησης Δήμων και Περιφερειών στο πλαίσιο του έργου: «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού» (ΣΑΕ 055).

Προφανώς, η πληροφόρηση δόθηκε, για την περίπτωση που η διοίκηση του δήμου Πάρου εκτιμήσει ότι μπορεί να απορροφήσει κονδύλια για να ικανοποιήσει τυχόν ανάγκες του νησιού, δεδομένου ότι κατά τις τελευταίες βροχοπτώσεις του Φεβρουαρίου η δημοτική αρχή είχε υποβάλλει αίτημα για να κηρυχθεί η Πάρος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αίτημα που δεν ικανοποιήθηκε διότι δεν πληρούνταν τα κριτήρια.

ΕΓΓΡΑΦΟ 1
ΕΓΓΡΑΦΟ 2
ΕΓΓΡΑΦΟ 3 (“κλικ” επάνω στις λέξεις)


———————————————————————————————————————————-

•  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ «Π.ΚΑΛΛΙΕΡΟΣ» | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ | 14.03.17

Στήριξη στον Αγώνα ενάντια στις Ανεμογεννήτριες

«Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πάρου-Αντιπάρου «Π.ΚΑΛΛΙΕΡΟΣ» συντάσσεται με τη Δημοτική Επιτροπή για τις Ανεμογεννήτριες, την Επιτροπή Αγώνα και ολόκληρη την τοπική κοινωνία, στον αγώνα κατά της επιχειρούμενης εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην Πάρο, υπό τις παρούσες συνθήκες.

Είμαστε υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όταν αυτές είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς επιστημονικής έρευνας και είναι σύννομες και εναρμονισμένες με την προφύλαξη και τη διαφύλαξη της χλωρίδας και της πανίδας του τόπου, του φυσικού τοπίου, καθώς και τη διασφάλιση της ανθρώπινης υγείας.

Στεκόμαστε κριτικά απέναντι στο ενεργειακό παιχνίδι των πολυεθνικών που εκμεταλλευόμενοι τις μεγάλες επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενδιαφέρονται δήθεν για το περιβάλλον αλλά μοναδικό κίνητρο τους είναι το οικονομικό όφελος.

Αγωνιζόμαστε για να αποτρέψουμε τις περιβαλλοντικές, κοινωνικές & οικονομικές συνέπειες που θα προκύψουν από την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί!
Για να μην είναι το κληροδότημα στις επόμενες γενιές «καμένη γη»…»

———————————————————————————————————————


• Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ | 23.02.17

Ανακοίνωση με την θέση της τοπικής οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Πάρου – Αντιπάρου σε σχέση με την επικείμενη εγκατάσταση δύο νέων αιολικών πάρκων στην Πάρο με υπερμεγέθεις ανεμογεννήτριες δημοσιοποιήθηκε σήμερα 23|02 προφανώς ενόψει της σχετικής σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο Πάρου αύριο 24|02 για το ίδιο θέμα.
Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:

«ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ

Η Παριανή κοινωνία βρίσκεται σε αναστάτωση για τη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί μας και πολύ δικαιολογημένα.

Τα πολλαπλά προβλήματα, περιβαλλοντικά οικονομικά, κοινωνικά, που θα προκύψουν από την εγκατάσταση των γιγαντιαίων ανεμογεννητριών έχουν ήδη αναδειχθεί σε ημερίδες , συναντήσεις και στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Η Πάρος κυρίως λόγω του φυσικού της περιβάλλοντος έχει σημαντική τουριστική ανάπτυξη και συμβάλλει έτσι στην εθνική οικονομία . Αυτό λοιπόν το φυσικό περιβάλλον είναι αδιανόητο να το καταστρέφεις με βιομηχανικές εγκαταστάσεις των οποίων μάλιστα τα οφέλη αμφισβητούνται.

Η Παριανή κοινωνία οφείλει να διατρανώσει την αντίθεσή της και να στείλει ισχυρό μήνυμα προς τους επίδοξους καταστροφείς του φυσικού της περιβάλλοντος και της οικονομίας της..

Η Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Πάρου στηρίζει τις κινητοποιήσεις του Παριανού λαού και τη συγκρότηση Επιτροπής αγώνα κατά των ανεμογεννητριών – τεράτων».

Ο.Μ.ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

———————————————————————————————————————-
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΑΡΟΥ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 08.03.17

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων συμπαρίσταται από την πρώτη στιγμή στη Δημοτική Επιτροπή για τις Ανεμογεννήτριες μέσω εκπροσώπου της και τάσσεται υπέρμαχος στην Επιτροπή Αγώνα. Φυσικά είμαστε υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ενάντια στην καύση που παράγει διοξείδιο του άνθρακα.

ΑΛΛΑ, η «πράσινη» ανάπτυξη επελαύνει με τη βία για να παραδώσει στο πολυεθνικό κεφάλαιο ότι έχει απομείνει από τη γη, το νερό, τον αέρα και την κοινωνική ζωή της υπαίθρου.

Από τα γεγονότα, που σχετίζονται με την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, προκύπτει ότι μια ανεξέλεγκτη καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος βρίσκεται σε εξέλιξη, με μοναδικό κίνητρο το οικονομικό όφελος των κερδοσκοπικών εταιριών, που εκμεταλλευόμενοι τις μεγάλες επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης επωφελούνται της ευνοϊκής γι’ αυτούς νομοθεσίας, για δήθεν προστασία του περιβάλλοντος.

Το όριο ζωής των ανεμογεννητριών δεν ξεπερνά τα 20-25 χρόνια. Έτσι, αυτό που θα κληροδοτηθεί στις επόμενες γενιές, θα είναι ένα απέραντο νεκροταφείο παλιοσιδηρικών και βουνά φορτωμένα με χιλιάδες τόνους μπετόν και χιλιάδες μέτρα υπόγειων και υπέργειων καλωδιώσεων !

Ο αγώνας κατά της ΑΠΕ μας αφορά όλους, ΓΙΑΤΙ τις καταστροφικές συνέπειες θα τις υποστούμε όλοι”.

——————————————————————————————————————-

• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΖΩΩΝ ΠΑΡΟΥ – PAWS | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ | 09.03.17

Τα αδέσποτα ζώα της Πάρου χρειάζονται επειγόντως δυο κοντέινερ.

«Ο Σύλλογος Προστασίας Ζώων Πάρου – PAWS, χρειάζεται επειγόντως δυο κοντέινερ (μεταχειρισμένα) τουλάχιστον 6 μ. μήκους το καθένα, για αποθηκευτικό χώρο.
Ψάχνουμε για κάποια ευγενή χορηγία ή δωρεά ή και ακόμα εάν κάποιος θα μπορούσε να προσφέρει έστω το ένα, εφόσον δεν το χρειάζεται. Το κόστος αγοράς τους από Αθήνα, είναι περίπου 1400€, συν τα μεταφορικά.

Σχετικά με τον PAWS
O Σύλλογος Προστασίας Ζώων Πάρου – PAWS, είναι ένα μη κερδοσκοπικό Σωματείο και εξαρτάται από συνδρομές μελών ενώ το δύσκολο έργο του εκτελείται από εθελοντές.
Βρίσκουμε καλές οικογένειες για εγκαταλειμμένα και παρατημένα ζωάκια και βοηθάμε τις διάφορες γειτονιές στην διαχείριση αδέσποτων ζώων.
Παροτρύνουμε τους ιδιοκτήτες να στειρώνουν τα ζωάκια τους ενώ αναφέρουμε κάθε περιστατικό κακοποίησης στις αρμόδιες αρχές.
Λειτουργούμε σαν κεντρικός φορέας για την προστασία των ζώων τόσο για λογαριασμό της Δημοτικής Αρχής όσο και της Αστυνομίας, με στόχο την τήρηση της σχετικής νομοθεσίας για την προστασία και περίθαλψη των ζώων, παρέχοντας παράλληλα και όλες τις απαραίτητες συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το site μας και τη σελίδα μας στο facebook.
Τηλ. 6975060927
Email: paws@paws.gr
SITE: http://paws.gr/?lang=el
FACEBOOK: https://www.facebook.com/pawsparos/?fref=ts

Σύλλογος Προστασίας Ζώων Πάρου
PAWS – Paros Animal Welfare Society»

——————————————————————————————————————–

• ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΠΑΡΟΥ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ | 09.03.17

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ
ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2017 / 2018

Σύμφωνα με το πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων περιόδου 2017 / 2018 και τα κονδύλια που προβλέπονται, οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν τα αιτήματά τους στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας του Επαρχείου Πάρου.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων είναι 1 / 3 / 2017 – 15 / 5 / 2017
Δικαιολογητικά ένταξης στο πρόγραμμα :

 1. Δηλώσεις συγκομιδής για τα έτη 2015 και 2016.

 2. Δήλωση εκμετάλλευσης στα πλαίσια της ενιαίας ενίσχυσης, που αφορά στην περίοδο ένταξης στο πρόγραμμα.

 3. Φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.

 4. Φωτοτυπία του εκκαθαριστικού της εφορίας ή της φορολογικής δήλωσης, ή άλλου φορολογικού εγγράφου όπου θα αναγράφεται ο Α.Φ.Μ του δικαιούχου – παραγωγού.

 5. Φωτοτυπία της 1ης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης, με τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού ταμιευτηρίου.

 6. Φωτοαντίγραφο τίτλων νομής και κατοχής, και σε περίπτωση έγκρισης ένταξής του στο Πρόγραμμα επικυρωμένο φωτοαντίγραφο τίτλων νόμιμης κατοχής ή ενοικιαστηρίου.

———————————————————————————————————————

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ | ΔΗΜΑΡΧΟΣ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ |

———————————————————————————————————————
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ | ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ |

——————————————————————————————————————–
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ | ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ |

———————————————————————————————————————
• ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΑΡΟΥ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ |

——————————————————————————————————————–

• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΡΟΥ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ |

———————————————————————————————————————-

• ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ | ΚΔΕΠΑΠ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ |

———————————————————————————————————————–
• ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ | ΔΕΥΑΠ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ | 

————————————————————————————————————————

• ΑΜΕΣ ΝΗΡΕΑΣ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ |

———————————————————————————————————————-

 

———————————————————————————————————————–

ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ | ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ ΕΝ ΠΛΩ» | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 


Αρέσει σε %d bloggers: